Αποκλεισμός εντολών και αντικατάσταση εικόνων

Αποκλεισμός εντολών και αντικατάσταση εικόνων

Το Photo Portal σας προσφέρει διάφορους τρόπους για να ελέγχετε τις παραγγελίες των πελατών σας. Οι παραγγελίες μπορούν είτε να μεταφερθούν αυτόματα στο σύστημά μας είτε μπορείτε να τις αποδεσμεύσετε χειροκίνητα.

Εάν δεν αλλάξετε τις εικόνες πριν από την παραγγελία, η αρχική ανάλυση που ανεβάσατε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή. Εναλλακτικά, έχετε δύο επιλογές για να μπλοκάρετε τις παραγγελίες σας. Μπορείτε να ανταλλάξετε τις εικόνες με εικόνες υψηλής ανάλυσης πριν από την παραγγελία ή μπορείτε να εγκρίνετε χειροκίνητα κάθε παραγγελία χωρίς να ανταλλάξετε τις εικόνες. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε και τις δύο επιλογές.

Το Photo Portal σας δίνει την ευελιξία να ελέγχετε τις παραγγελίες σας με τον τρόπο που θέλετε και να διασφαλίζετε ότι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αντικατάσταση εικόνων πριν από την παραγγελία

Με αυτή την επιλογή μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο στην επεξεργασία των φωτογραφιών σας και χώρο στη μεταφόρτωση αρχείων. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε τις εικόνες σας χωρίς επεξεργασία και σε χαμηλή ανάλυση ως προεπισκόπηση. Μόλις δημιουργηθεί η παραγγελία, μπορείτε να ανεβάσετε τις τελικές εικόνες επεξεργασμένες και σε υψηλή ποιότητα πριν εγκρίνετε την παραγγελία. Μπορείτε να βρείτε αυτή την επιλογή στις ρυθμίσεις πωλήσεων της γκαλερί της επιλογής σας.

Επιλογές και πληροφορίες εντός μιας γκαλερί

Πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή Αντικατάσταση εικόνων πριν από την παραγγελία. Με αυτόν τον τρόπο θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση για την αλλαγή της εικόνας όταν δημιουργείται μια παραγγελία. Αφού ενεργοποιηθεί, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Ρυθμίσεις πωλήσεων γκαλερί

Όταν ένας πελάτης ολοκληρώσει μια αγορά από αυτή τη γκαλερί, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ενημερώνει για την παραγγελία. Για να τη διεκπεραιώσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρεχόμενο σύνδεσμο ή να συνδεθείτε στο Photo Portal και να μεταβείτε στη διαχείριση παραγγελιών εντός των πωλήσεων.

Πίνακας διαχείρισης παραγγελιών

Εδώ θα βρείτε την παραγγελία που έκανε ο πελάτης σας με την κατάσταση Αναμονή για παραγωγή εικόνας. Αν κάνετε κλικ σε αυτήν, θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες της παραγγελίας.

Παραγγελία σε αναμονή για εικόνα παραγωγής

Εδώ θα πρέπει να ανεβάσετε τα επεξεργασμένα, υψηλής ποιότητας αρχεία για εκτύπωση. Σε περίπτωση που δεν τα έχετε ρετουσαρισμένα ακόμα, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο CSV που περιέχει τα ονόματα αρχείων των φωτογραφιών. Θα πρέπει να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο λογισμικό που έχετε επιλέξει για να κάνετε ρετούς στις φωτογραφίες, όπως το Lightroom. Σημειώστε ότι στην περίπτωση του Lightroom, πρέπει να εισαγάγετε τα ονόματα των αρχείων χωρισμένα με κόμμα στο πλαίσιο φίλτρου. Όπως σε αυτό το παράδειγμα: wedding_01.jpg, wedding_04.jpg, wedding_02.jpg, wedding_05.jpg, wedding_03.jpg. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν μόνο οι εικόνες που έχει επιλέξει ο πελάτης σας, εξοικονομώντας σας πολύ χρόνο για την αναζήτηση των αρχείων.

Χρήση φίλτρων στο Lightroom

Εάν τις έχετε ήδη ρετουσάρει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις ανεβάσετε. Μπορείτε να τις ανεβάσετε μία μία, κάνοντας κλικ στο Upload Image σε κάθε μία από αυτές. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει πάντα να αντικαθιστάτε την αρχική εικόνα με μια άλλη εικόνα που διατηρεί την αρχική αναλογία διαστάσεων.
Εάν το Επιτρέψτε την επεξεργασία εικόνων/τοποθέτηση εικόνων είναι ενεργοποιημένο στο Ρυθμίσεις πωλήσεων, δεν θα είναι δυνατή η αντικατάσταση της εικόνας με την επεξεργασμένη περικοπή που έκανε ο πελάτης, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα.

Σε περίπτωση που τα τελικά αρχεία που πρόκειται να μεταφορτωθούν έχουν το ίδιο όνομα με τα αρχεία που πρόκειται να αντικατασταθούν, μπορείτε να τα μεταφορτώσετε όλα μαζί κάνοντας κλικ στο Mass upload all images.

Κουμπί μαζικής μεταφόρτωσης όλων των εικόνων

Μετά τη μεταφόρτωση, η κατάσταση των εικόνων θα αλλάξει ανάλογα.

Παραγγελία με ανεβασμένες εικόνες

Κάντε κλικ στο εργαλείο Edit (Επεξεργασία) για να δείτε μια σύγκριση της αρχικής εικόνας και της εικόνας που έχει μεταφορτωθεί.

Περικομμένη φωτογραφία

Για να ολοκληρώσετε την παραγγελία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποστολή παραγγελίας στην παραγωγή. Όταν επιστρέψετε στη διαχείριση παραγγελιών, θα δείτε ότι η κατάσταση της παραγγελίας έχει ενημερωθεί.

Η παραγγελία απελευθερώνεται για παραγωγή

Χειροκίνητη απελευθέρωση παραγγελιών

Εάν οι εικόνες που ανεβαίνουν σε όλες τις γκαλερί σας είναι τα τελικά, ρετουσαρισμένα αρχεία υψηλής ποιότητας και θέλετε να εγκρίνετε χειροκίνητα κάθε παραγγελία, μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε και αυτή την επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στις ρυθμίσεις Πωλήσεων και λογαριασμών εντός των Πωλήσεων και να ενεργοποιήσετε την επιλογή Χειροκίνητη απελευθέρωση παραγγελιών.

Πίνακας ρυθμίσεων πωλήσεων και λογαριασμών

Μόλις ενεργοποιηθεί, όλες οι παραγγελίες που τοποθετούνται από τους πελάτες σας θα πρέπει να εγκριθούν χειροκίνητα από εσάς στη διαχείριση παραγγελιών, πριν περάσουν στην παραγωγή.

 

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε:

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε: