Διατάξεις

Διατάξεις

Τα Layouts είναι προ-σχεδιασμένα πρότυπα που παρέχουν έναν βολικό τρόπο για την εύκολη διάταξη των εικόνων και του κειμένου στο φωτογραφικό σας προϊόν. Αυτά τα πρότυπα δημιουργήθηκαν για να απλοποιήσουν τη διαδικασία σχεδιασμού. Τα πρότυπα διάταξης μπορούν να προσαρμοστούν και να εξατομικευτούν σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις. Ανάλογα με το θέμα σχεδιασμού που επιλέγετε, οι διατάξεις μπορεί να περιλαμβάνουν φόντα και cliparts. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Διατάξεις, το οποίο προσφέρει μια σειρά εργαλείων διαμόρφωσης, απλώς μεταβείτε στο δεξί μενού.

Μενού Διατάξεις στη δεξιά στήλη

Γραμμές σχεδιασμού

Το μενού Διάταξη προσφέρει μια επιλογή διατάξεων ανάλογα με τον αριθμό των εικόνων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στη σελίδα. Κάνοντας κλικ στην επιλογή Γραμμή σχεδίασης θα εμφανιστεί ένα μενού με διάφορες προτάσεις σχεδίασης από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Για να φιλτράρετε τις προτάσεις ανά κατηγορία, ανοίξτε το μενού στην επάνω αριστερή γωνία. Αφού επιλέξετε μια γραμμή σχεδιασμού, θα σας παρουσιαστεί μια ποικιλία προτάσεων που χρησιμοποιούν διαφορετικά στοιχεία σχεδιασμού. Έχετε την ευελιξία να αλλάξετε το θέμα ανά πάσα στιγμή.

Επιλογές γραμμών σχεδιασμού

Χρήση διατάξεων

Κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στο δεξί μενού θα δείτε περισσότερες διατάξεις με περισσότερες εικόνες. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τις διατάξεις ανάλογα με τον αριθμό των εικόνων ανοίγοντας το μενού Εικόνες ανά σελίδα. Όταν επιλέξετε μια διάταξη από αυτό το μενού, θα τοποθετηθεί στο προϊόν φωτογραφιών με κενά πλαίσια εικόνων. Για να προσθέσετε μια εικόνα, είναι απαραίτητο να σύρετε τις εικόνες από το αριστερό μενού ή να κάνετε κλικ στο πλαίσιο εικόνας και να πατήσετε το κουμπί Επιλογή φωτογραφίας.

Διάταξη που χρησιμοποιείται με επιλεγμένο πλαίσιο εικόνας

Οι φωτογραφίες που έχουν ήδη τοποθετηθεί στη σελίδα θα προσαρμοστούν αυτόματα στη διάταξη.

Σημειώστε ότι από προεπιλογή, οι πρώτες επιλογές διάταξης που εμφανίζονται στη δεξιά στήλη είναι οι διατάξεις με τον αριθμό των φωτογραφιών που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο προϊόν φωτογραφιών, εάν η επιλογή Εικόνα ανά σελίδα είναι μεταβλητή. Δηλαδή, στο παράδειγμα όπου υπάρχουν τρεις εικόνες στο φωτογραφικό προϊόν, οι διατάξεις με τρεις εικόνες θα είναι οι πρώτες που θα εμφανιστούν στο δεξί μενού. Είναι δυνατό να φιλτράρετε τις διατάξεις ανάλογα με τον αριθμό των εικόνων ανοίγοντας το πεδίο Εικόνα ανά σελίδα και επιλέγοντας τον αριθμό των εικόνων.

Αφού τοποθετηθούν, οι διατάξεις μπορούν να καθρεφτιστούν οριζόντια κάνοντας κλικ στο κουμπί Mirror layout (Κατοπτρισμός διάταξης ) στο επάνω μέρος του μενού Layouts (Διατάξεις ).

Η διάταξη που χρησιμοποιείται και άλλες επιλογές εμφανίζονται στη δεξιά στήλη

Διατάξεις με κείμενο

Για να δείτε τις επιλογές διάταξης με κείμενο, πρέπει πρώτα να προσθέσετε κείμενο στο φωτογραφικό προϊόν. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη κειμένου για να προσθέσετε ένα πλαίσιο κειμένου στο φωτογραφικό προϊόν. Μόλις προστεθεί, τραβήξτε προς τα κάτω το μενού Διάταξη στη δεξιά στήλη. Οι επιλογές διάταξης που εμφανίζονται θα περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο κειμένου.

Διατάξεις με επιλογές κειμένου στη δεξιά στήλη

Εάν προστεθεί ένα δεύτερο κείμενο κάνοντας ξανά κλικ στο Add text (Προσθήκη κειμένου ), οι επιλογές διάταξης που εμφανίζονται θα περιέχουν δύο διαφορετικά πλαίσια κειμένου.

Διατάξεις με δύο πλαίσια κειμένου

Κάνοντας κλικ σε μία από τις επιλογές, η διάταξη που προστίθεται στο φωτογραφικό προϊόν θα περιλαμβάνει τα κενά πλαίσια κειμένου. Μπορείτε να γράψετε σε αυτά κάνοντας διπλό κλικ στο πλαίσιο κειμένου ή επιλέγοντας το πλαίσιο και ανοίγοντας τον επεξεργαστή κειμένου. Είναι επίσης δυνατό να αλλάξετε το στυλ κειμένου σε αυτό το μενού. Το κείμενο μπορεί επίσης να προσαρμοστεί επιλέγοντας το πλαίσιο κειμένου και ανοίγοντας το μενού Πλαίσιο κειμένου στα δεξιά. Ανατρέξτε στο άρθρο Κείμενο για περισσότερες πληροφορίες.

Προσαρμοσμένο κείμενο στη διάταξη

Αγαπημένες διατάξεις

Κάτω από κάθε διάταξη υπάρχει ένα εικονίδιο καρδιάς. Κάντε κλικ σε αυτό για να αποθηκεύσετε τη διάταξη ως αγαπημένη. Έτσι, αν φιλτράρετε τις διατάξεις ανάλογα με τον αριθμό των εικόνων, οι αγαπημένες διατάξεις θα εμφανίζονται στην κορυφή της στήλης, αν ο αριθμός των εικόνων που επιλέγεται στο πλαίσιο Εικόνες ανά σελίδα ταιριάζει με τον αριθμό των εικόνων στις αγαπημένες διατάξεις. Για παράδειγμα, επιλέγοντας δύο στο πλαίσιο Εικόνες ανά σελίδα, θα εμφανιστούν πρώτα τα layouts με επιλεγμένη την καρδιά και που περιέχουν δύο κουτιά εικόνων.

Αγαπημένες διατάξεις που επιλέγονται με το εικονίδιο της καρδιάς

Εάν το πεδίο Εικόνα ανά σελίδα είναι Μεταβλητό, οι αγαπημένες διατάξεις θα εμφανίζονται στην κορυφή του μενού Διάταξη όταν ο αριθμός των εικόνων που έχουν ήδη προστεθεί στο φωτογραφικό προϊόν ταιριάζει με τον αριθμό των εικόνων στις αγαπημένες διατάξεις. Για παράδειγμα, αν κάνετε κλικ στην καρδιά μιας διάταξης με δύο πλαίσια εικόνων, αυτό το πρότυπο θα εμφανιστεί πρώτο στο μενού Διάταξη όταν προστεθούν δύο εικόνες στο φωτογραφικό προϊόν.

Κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο της καρδιάς για να αφαιρέσετε τη διάταξη από τα αγαπημένα.

Αγαπημένη διάταξη που χρησιμοποιείται

Τροποποίηση διατάξεων

Η επιλογή μιας διάταξης από το δεξί μενού τοποθετεί τα αντικείμενα της επιλεγμένης διάταξης στο φωτογραφικό προϊόν. Αφού τοποθετηθούν στο φωτογραφικό προϊόν, τα αντικείμενα αυτά μπορούν να μετακινηθούν και να διαμορφωθούν όπως επιθυμείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαγράψετε ένα κλιπ που τοποθετήθηκε όταν επιλέξατε μια διάταξη για να επιλέξετε ένα διαφορετικό από το μενού κλιπ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα πλαίσιο σε μια εικόνα, ή ακόμη και να προσθέσετε περισσότερα αντικείμενα, όπως ένα πλαίσιο γεμίσματος για να λειτουργήσει ως φόντο μιας μεμονωμένης σελίδας.

Δημιουργήστε και αποθηκεύστε τη δική σας διάταξη

Εκτός από τις διατάξεις που παρέχονται, μπορείτε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε τις δικές σας διατάξεις. Αυτό σας επιτρέπει, για παράδειγμα, να αποθηκεύετε τις αλλαγές που έχετε κάνει σε μια διάταξη δημιουργώντας τις δικές σας εκδόσεις. Αφού τοποθετήσετε όλα τα αντικείμενα του φωτογραφικού προϊόντος όπως απαιτείται, ανοίξτε το μενού Διάταξη και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση διάταξης. Αυτό θα ανοίξει ένα μενού με τις ρυθμίσεις εξαγωγής της νέας διάταξης που πρόκειται να αποθηκευτεί και μια προεπισκόπηση των αντικειμένων που έχουν τοποθετηθεί στο φωτογραφικό προϊόν και θα αποτελούν το νέο πρότυπο.

Παράθυρο ρυθμίσεων εξαγωγής διάταξης

Το πεδίο Category (Κατηγορία ) προσφέρει τις διάφορες κατηγορίες που έχουν ήδη δημιουργηθεί για να επιλέξετε πού θα αποθηκεύσετε το πρότυπο. Μια νέα κατηγορία μπορεί να δημιουργηθεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο +. Θα ανοίξει ένα μενού όπου μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα της νέας κατηγορίας. Στο πεδίο Θέμα, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις γραμμές σχεδιασμού που έχουν δημιουργηθεί για να αποθηκεύσετε εκεί τη νέα διάταξη. Όπως και με την κατηγορία, είναι δυνατή η δημιουργία μιας νέας γραμμής σχεδιασμού κάνοντας κλικ στο εικονίδιο +. Υπάρχουν επίσης διάφορες ιδιότητες του προτύπου που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τσεκάροντας το κατάλληλο πλαίσιο, όπως η ενεργοποίηση της έναρξης της ενότητας, η προσθήκη του πλαισίου και των μασκών, τα πλαίσια γεμίσματος, τα cliparts, τα πλαίσια κειμένου, το περιεχόμενο κειμένου και η επιλογή αντικατάστασης του φόντου. Αφού ρυθμίσετε όλες τις επιλογές, πατήστε Αποθήκευση.

Αποθηκευμένη διάταξη που χρησιμοποιείται

Η νέα αποθηκευμένη διάταξη θα εμφανιστεί στη στήλη Διατάξεις, εντός της επιλεγμένης γραμμής σχεδιασμού. Εάν έχετε δημιουργήσει μια νέα κατηγορία ή θέμα, θα εμφανιστεί στο μενού της γραμμής σχεδιασμού.

Αποθηκευμένο θέμα διαθέσιμο στο μενού της γραμμής σχεδιασμού

Για να επεξεργαστείτε την αποθηκευμένη διάταξη, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κλειδί κάτω από αυτήν στο μενού Διατάξεις. Μπορεί να διαγραφεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Διαχείριση σχεδιασμού στο επάνω μέρος της στήλης Διατάξεις, μπορείτε να διαχειριστείτε τις διατάξεις και τις γραμμές που έχετε δημιουργήσει. Από αυτό το παράθυρο είναι δυνατή η διαγραφή, η εισαγωγή και η εξαγωγή τους.

Παράθυρο διαχείρισης σχεδίων

Αυτές οι νέες διατάξεις αποθηκεύονται στο λογισμικό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε φορά που δημιουργείτε ένα άρθρο με τα ίδια χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, εάν η αποθηκευμένη διάταξη αντιστοιχεί σε ένα φωτογραφικό βιβλίο 28x28, η αποθηκευμένη διάταξη θα είναι διαθέσιμη κάθε φορά που δημιουργείτε ένα φωτογραφικό βιβλίο αυτού του μεγέθους.