Διεπαφή σχεδιαστή

Διεπαφή σχεδιαστή

Αφού επιλεγεί ένα προϊόν για σχεδιασμό και ανοίξει ένα έργο στον Σχεδιαστή, είναι διαθέσιμη μια σειρά εργαλείων, τα οποία είναι διατεταγμένα με τον ακόλουθο τρόπο.

Διεπαφή σχεδιαστή Saal Digital

Κορυφαίο μενού

Το επάνω μενού περιέχει τα ακόλουθα εργαλεία.

Ανώτατο μενού του σχεδιαστή

 • Το κουμπί Save (Αποθήκευση ) αποθηκεύει το προϊόν που σχεδιάζετε. Εάν είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τοπικά ή online.
 • Το κουμπί Έργα ανοίγει το φάκελο Έργα, ο οποίος περιέχει όλα τα αποθηκευμένα έργα σας. Εάν είστε συνδεδεμένοι, θα εμφανιστούν τόσο τα τοπικά όσο και τα online αποθηκευμένα έργα.
 • Το κουμπί Κοινή χρήση σάς επιτρέπει να εξάγετε το έργο σας ως PDF για κοινή χρήση και να εξάγετε το αρχείο του έργου (SSWPRM) για να το αποθηκεύσετε εκτός σύνδεσης. Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να μοιραστείτε ένα online έργο από τον ιστότοπο, εάν είναι αποθηκευμένο online και είστε συνδεδεμένοι.
 • Ακολουθούν τα βασικά εργαλεία διαχείρισης στοιχείων: Αναίρεση, επανάληψη, αντιγραφή και επικόλληση.
 • Το κουμπί Προεπισκόπηση ανοίγει το έργο σας σε λειτουργία προεπισκόπησης. Πολύ σημαντικό για τον έλεγχο πριν από την εκτύπωση.
 • Ακολουθούν τα εργαλεία για την προσθήκη των κύριων αντικειμένων στο σχεδιαστή. Αυτά είναι το κείμενο, η εικόνα και το πλαίσιο συμπλήρωσης. Κάνοντας κλικ σε ένα από αυτά θα δημιουργήσετε το αντικείμενο στο έργο.
 • Το κουμπί Ρυθμίσεις ανοίγει έναν πίνακα όπου μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορες παραμέτρους του λογισμικού Saal Design

Αριστερό μενού

Το αριστερό μενού σας παρέχει εργαλεία για να κάνετε αναζήτηση στους φακέλους της συσκευής σας και να προσθέσετε νέες εικόνες στο έργο σας. Αυτό το μενού μπορεί να επεκταθεί και να συμπτυχθεί κάνοντας κλικ στο βέλος στην κορυφή του μενού.

Αριστερό μενού σχεδιασμού

Φωτογραφίες της Apple

Οι χρήστες της Apple μπορούν να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες της Apple κάνοντας κλικ στην καρτέλα Φωτογραφίες στο αριστερό μενού. Οι φάκελοι που είναι αποθηκευμένοι εκεί θα είναι διαθέσιμοι για επιλογή και οι φωτογραφίες μέσα σε αυτούς θα εμφανίζονται παρακάτω, έτοιμες να προστεθούν στο φωτογραφικό προϊόν.

Φωτογραφίες Apple

Δεξί μενού

Σε αυτό το μενού εμφανίζονται εργαλεία για την προσαρμογή του φωτογραφικού σας προϊόντος. Κάνοντας κλικ στα διάφορα κουμπιά θα εμφανιστεί το αντίστοιχο μενού με τα εργαλεία του. Αυτό το μενού μπορεί να συμπτυχθεί κάνοντας κλικ στο βέλος στην κορυφή του μενού.

Δεξί μενού του σχεδιαστή

 • Το κουμπί Άρθρο προσφέρει διάφορες επιλογές για την τροποποίηση του φωτογραφικού σας προϊόντος, ανάλογα με το προϊόν που σχεδιάζετε. Είναι επίσης δυνατή η μετατροπή του άρθρου σε άλλο.
 • Το κουμπί Page (Σελίδα ) εμφανίζει όλα τα στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί στο έργο σας, καθώς και τα εργαλεία Grid (Πλέγμα) και Snap (Σύγκλιση).
 • Το κουμπί Clipart εμφανίζει τον εκτεταμένο κατάλογο των clipart που είναι διαθέσιμα για χρήση στο έργο σας. Μπορείτε να φιλτράρετε ανά κατηγορία ή να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης.
 • Το κουμπί Backgrounds (Φόντα ) σας επιτρέπει να επιλέξετε διαφορετικά φόντα για το έργο σας.
 • Το κουμπί Διατάξεις παρέχει πρότυπα για το έργο σας με βάση την επιλεγμένη γραμμή σχεδιασμού. Μπορείτε να φιλτράρετε τις διατάξεις ανάλογα με τον αριθμό των εικόνων, να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας, να αλλάξετε τη γραμμή σχεδιασμού ανά πάσα στιγμή και πολλά άλλα.

Διάταξη μενού

Τα δεξιά, αριστερά και κάτω μενού μπορούν όχι μόνο να αναδιπλωθούν, αλλά και να αποσπαστούν από την κύρια διεπαφή σχεδιασμού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν εργάζεστε με δύο οθόνες και θέλετε να κατανέμετε τη ροή εργασίας σας και στις δύο οθόνες. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος του αριστερού μενού για να εμφανίσετε περισσότερες μικρογραφίες εικόνων ταυτόχρονα.

Αναδιαταγμένο μενού

Για να αποσυνδέσετε ένα μενού από τον Σχεδιαστή, πρώτα αναπτύξτε το. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το επάνω γκρι μπαρ του μενού και σύρετέ το έξω από το κύριο παράθυρο του Σχεδιαστή για να το αποσυνδέσετε. Μπορείτε να επανατοποθετήσετε το αποσπασμένο μενού κάνοντας κλικ και σύροντας την επάνω γκρι μπάρα στην επιθυμητή θέση.
Για να αλλάξετε το μέγεθος ενός μενού, περάστε με το ποντίκι πάνω από την κάτω δεξιά γωνία του μενού μέχρι ο δρομέας να μετατραπεί σε διπλό βέλος. Κάντε κλικ και σύρετε για να προσαρμόσετε το μενού στο μέγεθος που θέλετε.
Για να επανασυνδέσετε το μενού στον κύριο σχεδιαστή, κάντε κλικ στο επάνω δεξί βέλος του αποσπασμένου μενού.

Κάτω μενού

Σε ορισμένα προϊόντα πολλαπλών φωτογραφιών, όπως τα βιβλία φωτογραφιών, υπάρχει ένα κάτω μενού όπου μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες της σελίδας. Μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ των σελίδων, να προσθέσετε σελίδες, να διαγράψετε σελίδες και να αλλάξετε τη σειρά τους σύροντάς τες στην τελική τους θέση. Οι σελίδες μπορούν επίσης να μπλοκαριστούν κάνοντας δεξί κλικ πάνω τους και επιλέγοντας Κλείδωμα σελίδας.

Κάτω μενού του σχεδιαστή

Μενού αντικειμένων

Όταν επιλεγεί ένα αντικείμενο, όπως μια εικόνα, ένα κείμενο, ένα πλαίσιο γεμίσματος ή ένα κλιπ, θα εμφανιστεί στα δεξιά ένα μενού με περισσότερα εργαλεία που αντιστοιχούν στο επιλεγμένο αντικείμενο. Αυτό το μενού εμφανίζεται μόνο όταν το αντικείμενο είναι επιλεγμένο και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε διάφορες πτυχές του.

Μενού αντικειμένου με επιλεγμένη την καρτέλα θέσης

Περιοχή εργασίας

Η περιοχή εργασίας του έργου εμφανίζεται στο κέντρο. Μπορεί να μεγεθυνθεί χρησιμοποιώντας το εργαλείο μεγέθυνσης στην κάτω δεξιά γωνία. Η δεξιά, η αριστερή και η κάτω στήλη μπορούν να συμπτυχθούν για να δοθεί περισσότερος χώρος στην περιοχή εργασίας.

Παράδειγμα περιοχής εργασίας Photo Book

Η περιοχή εργασίας όλων των προϊόντων περιβάλλεται από μια κόκκινη γραμμή πολύ κοντά στην άκρη. Αυτή είναι η γραμμή αιμορραγίας και σηματοδοτεί τη ζώνη ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την τοποθέτηση αντικειμένων. Ποτέ μην τοποθετείτε αντικείμενα κοντά σε αυτή τη γραμμή, καθώς μπορεί να εμφανιστούν λευκά περιθώρια γύρω από την εικόνα στο τελικό προϊόν. Οι εικόνες και τα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται σε επαρκή απόσταση από αυτή τη γραμμή.

Παραδείγματα λανθασμένης και σωστής θέσης σε σχέση με τη γραμμή αιμορραγίας