Εκτυπώσεις

Εκτυπώσεις

Στο τμήμα φωτογραφιών θα βρείτε πολλά διαφορετικά προϊόντα, όπως εκτυπώσεις φωτογραφιών, εκτυπώσεις FineArt, φωτογραφίες διαβατηρίου, σετ φωτογραφιών και πολλά άλλα. Μάθετε πώς μπορείτε να παραγγείλετε αυτά τα προϊόντα χύμα ή μεμονωμένα.

Μενού λογισμικού

Μόλις επιλέξετε το άρθρο στην επιλογή προϊόντων, θα ανοίξει ένα παράθυρο με τρία διαφορετικά μενού. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του μενού περνώντας το ποντίκι σας πάνω από την άκρη του μενού και όταν ο δρομέας μετατραπεί σε βέλος με διπλή κεφαλή, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού. Από εκεί, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος του μενού σύροντάς το για να το κάνετε μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Παράθυρο παραγγελίας προϊόντων

Μενού πηγών εικόνας

Για να προσθέσετε φωτογραφίες, μεταβείτε στο μενού επάνω αριστερά και επιλέξτε το φάκελο όπου είναι αποθηκευμένες οι εικόνες σας. Μπορείτε να περιηγηθείτε στους φακέλους ή να εισαγάγετε τη συγκεκριμένη διαδρομή. Το μενού διαθέτει επίσης τρία κουμπιά: Projects (Έργα ) για να επιστρέψετε στο κύριο μενού, Save (Αποθήκευση ) για να αποθηκεύσετε τις επιλεγμένες φωτογραφίες σας στο φάκελο Projects (Έργα ) με ένα προσαρμοσμένο όνομα και Settings (Ρυθμίσεις ) για επιλογές προσαρμογής.

Μενού πηγής εικόνας

Μενού προβολής πηγών εικόνας

Οι φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί υποδεικνύονται με ένα σημάδι επιλογής. Εάν μια φωτογραφία έχει προστεθεί πολλές φορές, θα εμφανίζεται δίπλα της ο αντίστοιχος αριθμός. Στο κάτω μέρος βρίσκεται το κουμπί Προσθήκη επιλεγμένων εικόνων, το οποίο σας επιτρέπει να προσθέσετε χωρίς κόπο τις επιλεγμένες εικόνες από το φάκελο πηγής σε ένα φωτογραφικό προϊόν. Στην κάτω αριστερή γωνία, θα βρείτε δύο κουμπιά: Επιλογή όλων και Αποεπιλογή όλων. Αυτά τα κουμπιά παρέχουν έναν βολικό τρόπο για να επιλέξετε ή να καταργήσετε την επιλογή όλων των εμφανιζόμενων εικόνων με ένα κλικ. Στην κάτω δεξιά γωνία, θα ανακαλύψετε τις επιλογές εμφάνισης. Παρόμοια με το περιβάλλον εργασίας του Σχεδιαστή, οι φωτογραφίες μπορούν να ταξινομηθούν με βάση το όνομα, τον τύπο, την ημερομηνία, τη χρήση ή τη βαθμολογία. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το μέγεθος των μικρογραφιών των φωτογραφιών κάνοντας κλικ στο κουμπί Προβολή και επιλέγοντας το επιθυμητό μέγεθος. Επιπλέον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επιλογή Εμφάνιση ονόματος αρχείου μέσα σε αυτή την ενότητα.

Εικόνες που εμφανίζονται στο μενού

Μπορείτε εύκολα να προβάλετε μια μεγεθυμένη έκδοση των εικόνων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού που εμφανίζεται όταν περνάτε το ποντίκι σας πάνω από τη μικρογραφία. Αυτή η ενέργεια θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα εμφανίζει μια μεγαλύτερη εικόνα. Μέσα σε αυτό το παράθυρο, μπορείτε να πλοηγηθείτε μεταξύ των εικόνων κάνοντας απλώς κλικ στα κουμπιά Πίσω και Επόμενο, επιτρέποντάς σας να μετακινηθείτε απρόσκοπτα από τη μία εικόνα στην άλλη.

Μεγαλύτερη προβολή εικόνας

Μενού φωτογραφικών προϊόντων

Το κάτω μενού εμφανίζει τις εικόνες που έχουν επιλεγεί για εκτύπωση ως συγκεκριμένο φωτογραφικό προϊόν. Δημιουργείται μια καρτέλα για κάθε επιλεγμένο προϊόν και μέγεθος. Κάνοντας κλικ σε αυτές τις καρτέλες, μπορείτε εύκολα να προβάλετε τις επιλεγμένες εικόνες μέσα σε αυτές. Εάν επιθυμείτε να αφαιρέσετε μια καρτέλα και τις εικόνες που έχουν επιλεγεί σε αυτήν, απλώς αναζητήστε το εικονίδιο του σταυρού στα δεξιά της περιγραφής του προϊόντος. Κάνοντας κλικ σε αυτό το εικονίδιο σταυρού θα αφαιρέσετε αμέσως την καρτέλα και τις εικόνες που σχετίζονται με αυτήν, δίνοντάς σας έναν εύκολο τρόπο διαχείρισης των επιλογών σας. Οι εικόνες μπορούν επίσης να μετακινηθούν μεταξύ καρτελών με τη χρήση drag and drop.

Μενού φωτογραφικών προϊόντων

Στην κάτω δεξιά γωνία μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ δύο προβολών: κανονική προβολή εικόνων ή προβολή λίστας για την εμφάνιση των εικόνων σας.
Στην κάτω αριστερή γωνία θα βρείτε τα ακόλουθα κουμπιά:
Επιλογή όλων, επιλογή όλων των φωτογραφιών σε αυτό το άρθρο.
Κατάργηση επιλογής, κατάργηση της επιλογής όλων των επιλεγμένων φωτογραφιών σε αυτό το άρθρο.
Κατάργηση επιλεγμένων, διαγράφει όλες τις επιλεγμένες φωτογραφίες από αυτό το άρθρο.
Αντιγραφή σε νέο άρθρο, αντιγράφει τις επιλεγμένες φωτογραφίες από αυτό το άρθρο σε ένα νέο άρθρο, διευκολύνοντας έτσι τη διάταξη των ίδιων εικόνων σε διαφορετικά άρθρα.
Όταν περνάτε το ποντίκι σας πάνω από μια εικόνα, θα δείτε κουμπιά για να την επεξεργαστείτε ή να τη διαγράψετε. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τον αριθμό των αντιγράφων εικόνων αλλάζοντας την τιμή στο πλαίσιο μονάδας. Αυτές οι επιλογές σας δίνουν ευελιξία και έλεγχο στη διαχείριση των εικόνων σας χωρίς κόπο.

Επιλογή εικόνων

Όταν επιλέγετε εικόνες για εκτύπωση, να θυμάστε ότι κάθε επιλογή αφορά συγκεκριμένο προϊόν και μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσετε εικόνες ξεχωριστά για κάθε προϊόν και μέγεθος. Για παράδειγμα, αν θέλετε να εκτυπώσετε την ίδια εικόνα τόσο σε εκτύπωση φωτογραφίας 21 x 30 όσο και σε εκτύπωση FineArt Baryta 30 x 45, θα πρέπει να προσθέσετε την εικόνα δύο φορές, μία για κάθε προϊόν. Μπορείτε να επιλέξετε όσες μονάδες ανά εικόνα θέλετε.

Για να προσθέσετε φωτογραφίες, απλά επιλέξτε τις από το επάνω μενού. Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα επισημαίνονται με ένα τικ και ένα μπλε πλαίσιο. Μόλις επιλέξετε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε να εκτυπώσετε για ένα συγκεκριμένο προϊόν και μέγεθος, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη επιλεγμένων εικόνων ή σύρετέ τις στο κάτω μενού. Εάν έχετε ταξινομήσει προηγουμένως την επιλογή των εικόνων σας και θέλετε να διατηρήσετε την ίδια οργάνωση, θα πρέπει να σύρετε και να αποθέσετε τις εικόνες με την ίδια σειρά.

Επιλεγμένες εικόνες προς προσθήκη

Θα εμφανιστεί ένας επιλογέας προϊόντων. Από προεπιλογή, θα εμφανίζει το προϊόν που είχε επιλεγεί προηγουμένως. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό προϊόν από την αριστερή στήλη. Θα εμφανιστούν όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μεμονωμένων εικόνων. Τα χαρακτηριστικά του επιλεγμένου προϊόντος εμφανίζονται στη μεσαία στήλη, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε επιλογές όπως το φινίρισμα ή η μορφή.

Μενού επιλογής προϊόντος

Στη δεξιά στήλη εμφανίζονται όλες οι φωτογραφίες που έχετε επιλέξει και προσθέσει. Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των αντιγράφων για κάθε φωτογραφία, ρυθμίζοντας την τιμή κάτω από αυτήν. Μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στα βέλη είτε να εισαγάγετε τον αριθμό χειροκίνητα. Για να ορίσετε τον ίδιο αριθμό αντιγράφων για όλες τις επιλεγμένες φωτογραφίες, εισαγάγετε την ποσότητα στο πλαίσιο Ποσότητα στο κάτω μέρος του μενού. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον αριθμό των αντιγράφων αργότερα.

Κάθε φωτογραφία θα έχει ένα έγχρωμο πλαίσιο στην επάνω αριστερή γωνία που υποδεικνύει την ποιότητα της εικόνας με βάση το επιλεγμένο προϊόν.

Επιλεγμένη εικόνα στο μενού επιλογής προϊόντος

Όταν μετακινείτε το ποντίκι σας πάνω από μια εικόνα, θα εμφανιστούν δύο κουμπιά. Κάνοντας κλικ στο κουμπί επεξεργασίας θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να κάνετε τις τελικές ρυθμίσεις στη φωτογραφία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί διαγραφής θα αφαιρέσετε την εικόνα από την επιλογή. Και τα δύο κουμπιά θα είναι επίσης διαθέσιμα στην καρτέλα Προϊόν αργότερα. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση του προϊόντος, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή.

Επεξεργασία εικόνων

Μόλις οι εικόνες προστεθούν ως προϊόν, μπορείτε εύκολα να κάνετε προσαρμογές στα χρώματα και να τις περικόψετε. Όταν μετακινείτε το ποντίκι σας πάνω από μια εικόνα, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο με κλειδί. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξει το παράθυρο προσαρμογής εικόνας. Στα δεξιά, θα δείτε μια προεπισκόπηση της επεξεργασμένης εικόνας. Στην αριστερή στήλη θα βρείτε διάφορα εργαλεία προσαρμογής.

Παράθυρο προσαρμογής εικόνας

Στο επάνω μέρος της αριστερής στήλης, μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των μονάδων που θέλετε να προσθέσετε στο καλάθι, να ελέγξετε την κατάσταση ποιότητας εικόνας, να διαγράψετε την εικόνα και να επιλέξετε τη μορφή. Αν επιλέξετε Οριζόντιο ή Πορτραίτο, πάνω από την προεπισκόπηση της εικόνας θα εμφανιστεί ένα ορθογώνιο που αντιπροσωπεύει την ορατή περιοχή του φωτογραφικού προϊόντος. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός του σύροντας τα όριά του με το ποντίκι. Για να το επανατοποθετήσετε, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο μέσα στο πλαίσιο και σύρετε στο επιθυμητό σημείο της εικόνας.

Εάν επιλέξετε Uncropped (Χωρίς περικοπή), η εικόνα θα κλιμακωθεί ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος του άρθρου χωρίς περικοπή. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα λευκά περιθώρια στις δύο πλευρές, τα οποία μπορείτε να περικόψετε χειροκίνητα, εάν είναι απαραίτητο. Ανατρέξτε στην ενότητα Λειτουργία περικοπής για περισσότερες λεπτομέρειες.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί Φίλτρα στο αριστερό μενού θα ανοίξει ένα μενού με διάφορες επιλογές φίλτρων. Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τον Σχεδιαστή. Ανατρέξτε στο άρθρο Εφαρμογή φίλτρων για περισσότερες πληροφορίες. Πατώντας το κουμπί Surfaces and Formats (Επιφάνειες και μορφές ) ανοίγει το μενού όπου μπορείτε να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις για το άρθρο και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Image Enhancement (Βελτίωση εικόνας ). Εάν επιλέξετε διαφορετική διαμόρφωση, η εικόνα που έχει αποθηκευτεί με τις νέες ρυθμίσεις θα εμφανιστεί σε ξεχωριστή καρτέλα που αντιστοιχεί στην τελευταία διαμόρφωση.

Καρτέλα

Στην κάτω δεξιά γωνία θα βρείτε τα κουμπιά Επόμενο και Πίσω. Με αυτά μπορείτε να πλοηγηθείτε σε όλες τις επιλεγμένες εικόνες του άρθρου στο παράθυρο επεξεργασίας. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να επανεξετάσετε γρήγορα όλες τις εικόνες και να κάνετε τις απαραίτητες τελικές προσαρμογές στα χρώματα και την πλαισίωση. Όταν είστε ευχαριστημένοι, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Λειτουργίες αποκόλλησης

Παρακαλούμε σημειώστε ότι για λόγους παραγωγής παράγουμε πάντα με 2 mm bleed γύρω-γύρω. Αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό μέρος της εικόνας σας θα μείνει εκτός της άκρης της εικόνας. Η περιοχή αυτή εμφανίζεται ως κόκκινη γραμμή.

Όταν παραγγέλνετε ένα προϊόν μεμονωμένης εικόνας, όπως Photo Plaque, FineArt Poster ή Photo Prints, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο διαφορετικών τρόπων αποκόλλησης:

1. Τυπική λειτουργία (περικοπή)

Τυπική λειτουργία

Η εικόνα σας θα περικοπεί ώστε να ταιριάζει στο επιλεγμένο μέγεθος εκτύπωσης. Εάν ο λόγος διαστάσεων του θέματος διαφέρει από αυτόν της εκτύπωσης, τμήματα του θέματος θα πέσουν λόγω της νέας περικοπής.

2. Ατομική λειτουργία (χωρίς περικοπή) / λευκά περιθώρια

Ατομική λειτουργία

Όταν έχει επιλεγεί η λειτουργία Individual (Ατομική λειτουργία ), το λογισμικό θα προσπαθήσει να χωρέσει ολόκληρο το αρχείο εικόνας στο φορμά εξόδου (μείον μια περικοπή 2 mm για λόγους παραγωγής). Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι η μεγαλύτερη πλευρά του αρχείου, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία διαστάσεων. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το αρχείο εικόνας 2:3 σε μορφή εξόδου 3:4, ενδέχεται να εμφανιστούν λευκά περιθώρια στο πάνω και στο κάτω μέρος.

 

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε:

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε: