Φόντα

Τα φόντα μπορούν να προστεθούν στα φωτογραφικά σας προϊόντα. Σε αντίθεση με τα πλαίσια γεμίσματος, τα φόντα δεν είναι αντικείμενα που μπορούν να μετακινηθούν ή να αλλάξουν το μέγεθός τους, αλλά ενσωματώνονται ως φόντο του φωτογραφικού προϊόντος. Οι διάφορες επιλογές για τη ρύθμιση του φόντου εμφανίζονται κάνοντας κλικ στο κουμπί Φόντο στο μενού στα δεξιά.

Μενού φόντου στη δεξιά στήλη

Στην κορυφή του μενού Φόντο θα βρείτε το κουμπί Διαγραφή για να διαγράψετε το φόντο από το φωτογραφικό σας προϊόν. Για πολυσέλιδα προϊόντα, όπως τα φωτογραφικά βιβλία, κάνοντας κλικ στο κουμπί Εφαρμογή σε όλες τις σελίδες, το φόντο θα εφαρμοστεί σε όλες τις σελίδες του φωτογραφικού προϊόντος. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Διαγραφή όλων θα αφαιρέσετε όλα τα χρησιμοποιούμενα φόντα.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα φόντα εφαρμόζονται και στις δύο πλευρές ενός πολυσέλιδου φωτογραφικού προϊόντος. Εάν θέλετε να προσαρμόσετε το φόντο για μια μόνο σελίδα, θα πρέπει να προσθέσετε ένα πλαίσιο συμπλήρωσης και να το διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Πλαίσιο συμπλήρωσης ως φόντο μιας σελίδας

Όπως και τα πλαίσια γεμίσματος, τα φόντα μπορούν να επιλεγούν και να διαμορφωθούν ως Χρωματική διαβάθμιση και Υφή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Εικόνα για φόντο. Όταν επιλεγεί αυτή η επιλογή από το μενού Φόντο, εμφανίζεται το κουμπί Επιλογή φωτογραφίας. Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί, ανοίγει ένας φάκελος στη συσκευή σας για να επιλέξετε μια εικόνα φόντου.

Μενού Εικόνα ως φόντο

Μόλις επιλεγεί, η φωτογραφία θα τοποθετηθεί ως φόντο. Η καρτέλα Εικόνα του μενού Φόντο παρέχει επιλογές για τη διαμόρφωση της εικόνας φόντου.

Παράδειγμα εικόνας ως φόντο

Με το πεδίο Αδιαφάνεια μπορείτε να ορίσετε πόσο διαφανής ή αδιαφανής εμφανίζεται η εικόνα. Αν κάνετε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή περικοπής, εμφανίζεται ένα μενού με εργαλεία περικοπής για την εικόνα φόντου. Παρόμοια με άλλες εικόνες, μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες ενέργειες:

  • Να επανατοποθετήσετε την εικόνα κάνοντας κλικ στο κουμπί με το σταυρό.
  • Να μεγεθύνετε ή να σμικρύνετε την εικόνα χρησιμοποιώντας τα εικονίδια με το μεγεθυντικό φακό.
  • Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη βελτίωση της εικόνας με το κουμπί με το μαγικό ραβδί.
  • Να καθρεφτίσετε την εικόνα οριζόντια ή κάθετα.
  • Περιστρέψτε την εικόνα κατά 90 μοίρες κάνοντας κλικ στα αντίστοιχα κουμπιά.
  • Διαγράψτε την εικόνα εάν είναι απαραίτητο.
  • Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάσταση της ποιότητας της εικόνας σε αυτό το μενού. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να ρυθμίσετε την ποιότητα εικόνας σε πολύ καλή.

Εναλλακτική μέθοδος για τη χρήση εικόνων ως φόντο

Είναι δυνατή η προσθήκη εικόνων απευθείας από την αριστερή στήλη ως φόντο. Κάνοντας δεξί κλικ σε οποιαδήποτε εικόνα σε αυτό το μενού θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές. Κάνοντας κλικ στην επιλογή Ως φόντο θα προσθέσετε την επιλεγμένη εικόνα ως φόντο στο φωτογραφικό προϊόν.

Εισαγωγή εικόνας ως φόντο από την αριστερή στήλη

Εάν η εικόνα έχει ήδη τοποθετηθεί στο φωτογραφικό προϊόν, κάντε δεξί κλικ πάνω της για να δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Κάντε κλικ στην επιλογή Χρήση εικόνας ως φόντο για να κάνετε την εικόνα φόντο του φωτογραφικού προϊόντος.

Χρήση εικόνας ως φόντο από ήδη τοποθετημένη εικόνα

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού εργαλείων περικοπής, κάντε διπλό κλικ στην εικόνα φόντου ή ανοίξτε το μενού Φόντο στη δεξιά στήλη, επιλέξτε την καρτέλα Εικόνα και κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή περικοπής.

Τα εργαλεία εικόνας εμφανίζονται πάνω από την εικόνα φόντου