Ημερολόγιο

Ημερολόγιο

Διατίθενται διάφοροι τύποι ημερολογίων, τα οποία μπορούν να εξατομικευτούν. Μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο του ημερολογίου, να προσθέσετε αργίες και σημαντικές ημερομηνίες και φυσικά να επιλέξετε τις εικόνες για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό προϊόν.

Προσαρμογή προϊόντος

Όπως και με τα άλλα φωτογραφικά προϊόντα, όταν επιλέγετε ένα ημερολόγιο στο παράθυρο επιλογής προϊόντος, μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος και το υλικό της επιφάνειας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τύπο του ημερολογίου. Το μηνιαίο ημερολόγιο εμφανίζει τις ημέρες της εβδομάδας σύμφωνα με το ημερολογιακό έτος. Το αιώνιο ημερολόγιο δεν έχει καμία αναφορά στην ημέρα της εβδομάδας ή στο έτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Calendar configuration window

Στην περίπτωση του Ημερολογίου και του Ημερολογίου γραφείου, είναι δυνατή η επιλογή του σχεδίου ημερολογίου. Το σχέδιο και τα χρώματα και τα στυλ του μπορούν να αλλάξουν αργότερα. Είναι επίσης δυνατή η αφαίρεση του πίνακα ημερολογίου, τσεκάροντας το πλαίσιο χωρίς πίνακα ημερολογίου. Αφού προσαρμοστεί το ημερολόγιο, κάντε κλικ στην επιλογή Σχεδιασμός.

Τρόποι σχεδιασμού

Όπως και με τα Photo Books, είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ τριών διαφορετικών τρόπων σχεδιασμού κατά την τοποθέτηση των εικόνων στις σελίδες του ημερολογίου:

Calendar design modes

Τοημερολόγιο ενός λεπτού δημιουργεί το ημερολόγιό σας αυτόματα και γρήγορα. Σε αυτή τη λειτουργία, επιλέγετε εκ των προτέρων τις εικόνες που θα συμπεριληφθούν στο ημερολόγιο. Το λογισμικό θα σχεδιάσει και θα τοποθετήσει αυτόματα τις εικόνες στις σελίδες με βάση μια επιλεγμένη γραμμή σχεδιασμού και λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που έχουν επιλεγεί για το ημερολόγιο. Το δημιουργημένο ημερολόγιο θα ανοίξει στον σχεδιαστή. Θα μπορείτε να τροποποιήσετε όλα τα στοιχεία που περιέχει, αλλάζοντας τη διάταξη και τη γραμμή σχεδιασμού, καθώς και προσθέτοντας και αφαιρώντας εικόνες, κείμενο και αντικείμενα.

Οσχεδιαστής Comfort σας επιτρέπει να σχεδιάζετε το ημερολόγιό σας σελίδα προς σελίδα. Σε αυτή τη λειτουργία, ο σχεδιαστής ανοίγει τις σελίδες χωρίς εικόνες, μόνο το ημερολόγιο. Καθώς σύρετε τις εικόνες στις σελίδες, το λογισμικό θα σας προτείνει πού να τις τοποθετήσετε, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ήδη τοποθετημένα στοιχεία. Όπως και στις άλλες λειτουργίες, μπορείτε να τροποποιήσετε, να προσθέσετε και να αφαιρέσετε όσες εικόνες και αντικείμενα θέλετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κείμενο και να επιλέξετε διαφορετικές διατάξεις και γραμμές σχεδιασμού από το μενού στα δεξιά.

Κενό πρότυπο θα χρειαστεί να σχεδιάσετε το ημερολόγιο σελίδα προς σελίδα από την αρχή. Όπως και στον σχεδιαστή Comfort, μόλις διαμορφωθεί το ημερολόγιο, το προϊόν θα ανοίξει στον σχεδιαστή μόνο με το ημερολόγιο. Το λογισμικό δεν θα κάνει καμία πρόταση όταν προσθέτετε εικόνες και αντικείμενα στις σελίδες σας.

Για μια πιο λεπτομερή εξήγηση των διαφορετικών τρόπων σχεδιασμού, διαβάστε το άρθροΤρόποι σχεδιασμού.

Ημερολόγιο

Μετά την επιλογή ενός τρόπου σχεδίασης, εμφανίζεται ένα παράθυρο για την προσαρμογή του Ημερολογίου λίγο πριν ανοίξει ο σχεδιαστής.

Calendar customisation window

Στα αριστερά θα δείτε μια προεπισκόπηση του Ημερολογίου με τον πρώτο μήνα επιλεγμένο από προεπιλογή. Είναι δυνατή η εμφάνιση ενός διαφορετικού μήνα επιλέγοντας έναν άλλο από το πλαίσιο Προεπισκόπηση μήνα στο κάτω μέρος. Στη δεξιά στήλη υπάρχουν τα εργαλεία διαμόρφωσης που χωρίζονται σε δύο καρτέλες Εμφάνιση και Διακοπές.

Εμφάνιση

Στην κορυφή της στήλης βρίσκονται οι επιλογές περιεχομένου του ημερολογίου.

  • Το πεδίο Έτος σας επιτρέπει να επιλέξετε το ημερολογιακό έτος βάσει του οποίου οργανώνονται οι ημέρες κάθε μήνα.
  • Το πεδίο Μήνας έναρξης σας επιτρέπει να επιλέξετε τον μήνα από τον οποίο ξεκινά το ημερολόγιο, το οποίο αποτελείται από 12 μήνες. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να ξεκινήσει το ημερολόγιό σας τον Μάιο του 2024, ο τελευταίος μήνας του ημερολογίου σας θα είναι ο Απρίλιος του 2025. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να σχεδιάζετε το ημερολόγιό σας όποτε θέλετε.
  • Ενεργοποιώντας το πλαίσιο αριθμοί εβδομάδων θα εμφανιστεί ο αριθμός εβδομάδας του έτους στο ημερολόγιο.
  • Το πεδίο Γλώσσα ημερολογίου σας επιτρέπει να επιλέξετε τη γλώσσα του ημερολογίου.
  • Το πεδίο Μέγεθος σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος του ημερολογίου και όλων των περιεχομένων του.

Appearance tab in right menu with calendar options

Από προεπιλογή, εμφανίζεται μια παλέτα χρωμάτων με το προηγουμένως επιλεγμένο σχέδιο ημερολογίου. Είναι δυνατή η επιλογή διαφορετικού σχεδίου ημερολογίου επεκτείνοντας το πεδίο Σχεδιασμός ημε ρολογίου. Σε αυτό το μενού, εκτός από τις διάφορες επιλογές σχεδιασμού ημερολογίου, προσφέρονται προς επιλογή και χρωματικά θέματα για καθένα από αυτά.

Calendar design line selection

Από κάτω υπάρχουν όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να προσαρμόσετε κάθε χρώμα και γραμματοσειρά στο ημερολόγιό σας.

Calendar design appearance options

Κάτω από τον τίτλο Χρώμα κειμένου υπάρχουν πλαίσια για να επιλέξετε χρώματα κειμένου για τις Κυριακές, τις αργίες, τα δικά σας γεγονότα που προσθέτετε, το μήνα και το έτος και το προεπιλεγμένο για το υπόλοιπο κείμενο. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά τα πλαίσια ανοίγει ένα μενού με χρώματα για να επιλέξετε. Για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής χρώματος. Αυτό ανοίγει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα, να γράψετε τον κωδικό του ή την τιμή του HSB ή RGB.

Κάτω από τον τίτλο Γραμματοσειρές είναι δυνατόν να επιλέξετε μια γραμματοσειρά για το ημερολόγιο, μια άλλη για τις διακοπές και μια άλλη για τον μήνα. Στην ενότητα Φόντο ημερολογίου μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα του και να αλλάξετε την αδιαφάνεια του.

Διακοπές

Κάντε κλικ στην καρτέλα Διακοπές στην κορυφή για να εμφανιστούν οι επιλογές της. Μπορείτε να επιλέξετε μια χώρα και μια περιοχή από τα κατάλληλα πλαίσια και θα εμφανιστούν οι δημόσιες αργίες της επιλεγμένης τοποθεσίας. Αυτές οι ημερομηνίες θα προστεθούν στο ημερολόγιό σας. Για να τις διαγράψετε, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες στα δεξιά και επιλέξτε διαγραφή. Δεν θα εμφανιστεί καμία εκδήλωση στο ημερολόγιο εάν δεν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο Εμφάνιση αργιών και δικών σας εκδηλώσεων.

Holidays tab in calendar customisation window

Είναι δυνατό να προσθέσετε δικές σας εκδηλώσεις ή σημαντικές ημερομηνίες, όπως γενέθλια, κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέας ημερομη νίας. Θα ανοίξει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία και να εισαγάγετε το όνομα του συμβάντος.

Add own event window

Μόλις διαμορφωθεί το ημερολόγιο, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

Ημερολόγιο στον σχεδιαστή

Τα ημερολόγια ξεκινούν με ένα εξώφυλλο, ακολουθούμενο από μία σελίδα ανά μήνα. Οι εικόνες προστίθενται ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία σχεδιασμού και μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή, όπως και τα υπόλοιπα αντικείμενα.

Το ημερολόγιο μπορεί επίσης να τροποποιηθεί στον σχεδιαστή. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Ημερολόγιο στη δεξιά στήλη θα εμφανιστούν τα εργαλεία διαμόρφωσης ημερολογίου. Σημειώστε ότι το κουμπί Ημερολόγιο είναι ορατό στις σελίδες των μηνών και δεν θα είναι ορατό στη σελίδα Εξώφυλλο, καθώς εκεί δεν υπάρχει ημερολόγιο.

Calendar customisation options in the designer

Από εδώ μπορείτε να προσθέσετε αργίες και να διαμορφώσετε την εμφάνιση του ημερολογίου. Οι αλλαγές που θα κάνετε θα ισχύουν για τη σελίδα/τον μήνα που είναι ανοιχτή στον σχεδιαστή. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα για κάθε μήνα. Για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σε όλους τους μήνες, κάντε κλικ στο κουμπί Σε όλες τις σελίδες στο επάνω μέρος.

Οικογενειακό ημερολόγιο

Το Οικογενειακό ημερολόγιο σας επιτρέπει να έχετε μια ξεχωριστή στήλη για κάθε μέλος της οικογένειας, ώστε κάθε άτομο να μπορεί να προσθέσει τις δικές του ημερομηνίες και γεγονότα. Η διάταξη του ημερολογίου είναι μοναδική και θα διαφέρει σε μέγεθος ανάλογα με το πόσα μέλη της οικογένειας έχουν προστεθεί.

Family Calendar customisation window

Στο παράθυρο διαμόρφωσης του ημερολογίου, θα δείτε την καρτέλα " Μέλη οικογένειας " εκτός από τις καρτέλες " Εμφάνιση" και " Γιορτές ". Για να προσθέσετε ένα άτομο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου. Ανοίγει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να γράψετε το όνομα του ατόμου.

Add family member window

Αφού γράψετε το όνομα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και θα προστεθεί στο ημερολόγιο μια στήλη με το όνομα του ατόμου. Για να αλλάξετε ή να διαγράψετε το όνομα, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες που εμφανίζεται στα δεξιά του προστιθέμενου μέλους.

Family members tab displayed with members added

Όταν προσθέτετε διακοπές στο οικογενειακό ημερολόγιο, είναι δυνατό να τις προσθέσετε σε ένα προστιθέμενο μέλος. Από την καρτέλα Γιορτές, κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία, να προσθέσετε το όνομα της εκδήλωσης και να επιλέξετε το μέλος της οικογένειας στο οποίο αντιστοιχεί. Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να το προσθέσετε στο ημερολόγιο.

Add own event window including family member