Βελτίωση εικόνας

Βελτίωση εικόνας

Η αυτόματη βελτίωση εικόνας πραγματοποιεί διάφορες προσαρμογές στα δεδομένα της εικόνας με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης της εικόνας. Τα πιο σημαντικά βήματα βελτίωσης εικόνας είναι η διόρθωση έκθεσης και η διόρθωση χρωματικής διακύμανσης, τα οποία αλλάζουν τη φωτεινότητα και το χρώμα ολόκληρης της εικόνας. Για παράδειγμα, η διόρθωση έκθεσης χρησιμοποιείται για τη φωτεινότητα υποεκτεθειμένων εικόνων ώστε να αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες. Η διόρθωση χρωματικής απόχρωσης χρησιμοποιείται όταν, για παράδειγμα, μια εικόνα έχει ληφθεί με τεχνητό φως και έχει έντονη κίτρινη απόχρωση. Οι καλά εκτεθειμένες εικόνες με καλή ισορροπία λευκού απαιτούν λιγότερη διόρθωση.

Αυτές οι σφαιρικές διορθώσεις ακολουθούνται από τοπικές προσαρμογές εικόνας. Για παράδειγμα, οι σκοτεινές περιοχές και οι σκιές της εικόνας φωτίζονται για να γίνουν πιο ορατά τα υποεκτεθειμένα πρόσωπα έναντι του οπίσθιου φωτισμού. Ομοίως, οι πολύ φωτεινές περιοχές της εικόνας, όπως τα λευκά σύννεφα, σκουραίνονται ελαφρώς για να βελτιωθεί η λεπτομέρεια. Τοπικές προσαρμογές γίνονται επίσης σε μικρότερη κλίμακα σε διάφορες περιοχές του χρώματος, για παράδειγμα για να φαίνονται πιο ευχάριστοι οι τόνοι του δέρματος διαφορετικών προσώπων. Τέλος, η ευκρίνεια μιας εικόνας μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ελαφρώς ανάλογα με την περιοχή της εικόνας.

Ανάλογα με την κατηγορία εικόνας, μπορούν να εφαρμοστούν και άλλες βελτιώσεις εικόνας, όπως η αυτόματη μείωση του φαινομένου των κόκκινων ματιών ή η μείωση του θορύβου για εικόνες υψηλής ευαισθησίας.

Αν και πολλές διορθώσεις είναι θέμα προσωπικού γούστου, η διόρθωση της έκθεσης, της χρωματικής απόχρωσης και των σκιών, για παράδειγμα, θα βελτιώσει στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά πολλές εικόνες που θα ήταν μη ικανοποιητικές στην αρχική τους κατάσταση.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της βελτίωσης εικόνας;

Εάν έχετε επεξεργαστεί τις εικόνες μόνοι σας σε μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών, σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε τη βελτίωση εικόνας. Εάν δεν έχετε κάνει καμία βελτίωση εικόνας και οι εικόνες προέρχονται απευθείας από το κινητό σας τηλέφωνο ή την κάμερα, σας συνιστούμε πάντα να ενεργοποιείτε τη βελτίωση εικόνας.

Αυτοδημιούργητα PNG και διαφανή PNG

Εάν χρησιμοποιείτε αρχεία PNG που έχετε δημιουργήσει μόνοι σας και εισαγάγετε στο λογισμικό και τα οποία έχουν διαφάνεια, σας συνιστούμε να απενεργοποιείτε πάντα τη βελτίωση εικόνας, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε σε ανεπιθύμητες αλλαγές στο αρχείο PNG.

 

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε:

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε: