Διατάξεις

Διατάξεις

Οι διατάξεις είναι προ-σχεδιασμένα πρότυπα που διευκολύνουν την τοποθέτηση εικόνων, κειμένου και διακοσμητικών στοιχείων στο φωτογραφικό σας προϊόν. Έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη διαδικασία σχεδιασμού και μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας. Ανάλογα με τη σειρά σχεδιασμού που επιλέγετε, οι διατάξεις μπορεί να περιλαμβάνουν φόντα και cliparts. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Διατάξεις, κάντε κλικ στο κουμπί Διάταξη στα δεξιά.

Μενού Διατάξεις στη δεξιά στήλη

Γραμμές σχεδιασμού

Το μενού Διάταξη παρέχει μια επιλογή διατάξεων με βάση τον αριθμό των εικόνων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο φωτογραφικό προϊόν. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Γραμμή σχεδίασης θα εμφανιστεί ένα μενού με διάφορες επιλογές γραμμών σχεδίασης για να επιλέξετε. Αυτές μπορούν να φιλτραριστούν ανά κατηγορία χρησιμοποιώντας το πλαίσιο επάνω αριστερά. Μόλις επιλέξετε μία, κάντε κλικ στο Continue (Συνέχεια). Για προϊόντα με πολλές σελίδες, υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμόσετε τη γραμμή σχεδιασμού σε όλες τις σελίδες χρησιμοποιώντας το κουμπί Σε όλες τις σελίδες. Στη συνέχεια, το μενού Διάταξη θα παρουσιάσει έναν αριθμό διατάξεων με διαφορετικά στοιχεία σχεδιασμού. Έχετε την ευελιξία να αλλάξετε τη γραμμή σχεδιασμού ανά πάσα στιγμή.

Επιλογές γραμμών σχεδιασμού

Χρήση διατάξεων

Για να εξερευνήσετε διατάξεις με διαφορετικό αριθμό εικόνων, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο δεξί μενού. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τις διατάξεις ανάλογα με τον αριθμό των εικόνων ανοίγοντας το μενού εικόνες ανά σελίδα και επιλέγοντας τον επιθυμητό αριθμό. Μόλις επιλέξετε μια διάταξη, θα προστεθεί στο προϊόν φωτογραφιών με κενά πλαίσια εικόνων. Για να προσθέσετε εικόνες, σύρετέ τις από το μενού στα αριστερά ή κάντε κλικ σε ένα πλαίσιο εικόνας και επιλέξτε μια φωτογραφία από τη συσκευή σας ή από διαδικτυακές πηγές. Οι φωτογραφίες που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο προϊόν φωτογραφιών θα προσαρμοστούν αυτόματα ώστε να ταιριάζουν στη διάταξη.

Διάταξη που χρησιμοποιείται με επιλεγμένο πλαίσιο εικόνας

Από προεπιλογή, οι πρώτες επιλογές διάταξης που εμφανίζονται στη δεξιά στήλη βασίζονται στον αριθμό των φωτογραφιών που έχουν ήδη τοποθετηθεί στο φωτογραφικό προϊόν, εάν η επιλογή Εικόνα ανά σελίδα έχει οριστεί σε μεταβλητή. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν τρεις εικόνες στο φωτογραφικό προϊόν, οι διατάξεις με τρεις εικόνες θα εμφανιστούν πρώτες στο δεξί μενού. Για να φιλτράρετε τις διατάξεις με βάση τον αριθμό των εικόνων, ανοίξτε το πεδίο Εικόνα ανά σελίδα και επιλέξτε τον επιθυμητό αριθμό. Αφού τοποθετηθούν, οι διατάξεις μπορούν να αντικατοπτρίζονται οριζόντια κάνοντας κλικ στο κουμπί Mirror layout (Αντικατοπτρισμός διάταξης ) στο επάνω μέρος του μενού Layouts (Διατάξεις ).

Η διάταξη που χρησιμοποιείται και άλλες επιλογές εμφανίζονται στη δεξιά στήλη

Διατάξεις με κείμενο

Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στο κουμπί Add text (Προσθήκη κειμένου ) στο επάνω μενού του Online Designer ή στο επάνω μέρος του μενού Layout (Διάταξη). Μόλις προσθέσετε κείμενο, οι επιλογές διάταξης θα περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο κειμένου. Κάντε κλικ στη διάταξη που θέλετε να εφαρμόσετε στο φωτογραφικό σας προϊόν.

Διατάξεις με επιλογές κειμένου στη δεξιά στήλη

Εάν προσθέσετε ένα δεύτερο κείμενο κάνοντας ξανά κλικ στο κουμπί Προσθήκη κειμένου, το μενού Διάταξη θα εμφανίσει επιλογές με δύο πλαίσια κειμένου. Επιλέξτε τη διάταξη που ταιριάζει καλύτερα στο σχέδιό σας.

Διατάξεις με δύο πλαίσια κειμένου

Για να προσαρμόσετε το κείμενο, επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργαστής κειμένου. Ανατρέξτε στο άρθρο Κείμενο για περισσότερες πληροφορίες.

Αγαπημένες διατάξεις

Κάτω από κάθε διάταξη υπάρχει ένα εικονίδιο καρδιάς. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της καρδιάς, αυτό γίνεται γκρι, υποδεικνύοντας ότι η διάταξη έχει χαρακτηριστεί ως αγαπημένη σας. Οι αγαπημένες διατάξεις εμφανίζονται βολικά στην κορυφή της στήλης Διάταξη, όταν ο αριθμός των φωτογραφιών που έχουν τοποθετηθεί στο προϊόν φωτογραφιών είναι ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των πλαισίων εικόνων εντός της αγαπημένης διάταξης. Έτσι έχετε γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες σας διατάξεις. Για να αφαιρέσετε μια διάταξη από τα αγαπημένα σας, απλώς κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο της καρδιάς.

Αγαπημένες διατάξεις που επιλέγονται με το εικονίδιο της καρδιάς

Τροποποίηση διατάξεων

Η επιλογή μιας διάταξης από το μενού στα δεξιά τοποθετεί τα αντικείμενα της επιλεγμένης διάταξης στο προϊόν φωτογραφιών. Αυτά τα αντικείμενα μπορούν εύκολα να επανατοποθετηθούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αλλάξετε το κλιπ που συνοδεύει την επιλεγμένη διάταξη, μπορείτε απλώς να το διαγράψετε και να επιλέξετε ένα άλλο από το μενού κλιπ. Έχετε επίσης την ευελιξία να προσθέσετε πλαίσια σε εικόνες ή να συμπεριλάβετε πρόσθετα αντικείμενα, όπως πλαίσια γεμίσματος, για να λειτουργήσουν ως φόντο για μια σελίδα.