Προσθήκη και επεξεργασία εικόνων

Προσθήκη και επεξεργασία εικόνων

Ο διαδικτυακός σχεδιαστής σάς επιτρέπει να επιλέγετε εικόνες από διάφορες πηγές και να τις ενσωματώνετε στο φωτογραφικό σας προϊόν.

Επιλογή εικόνων

Στην αριστερή στήλη, θα βρείτε το μενού Εικόνες με δύο καρτέλες. Στην καρτέλα Έργο εμφανίζονται οι εικόνες που έχετε επιλέξει να προσθέσετε στο προϊόν φωτογραφίας σας. Για να προσθέσετε φωτογραφίες εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη εικόνων και επιλέξτε μεταξύ της επιλογής φωτογραφιών από τη συσκευή σας, της χρήσης διαδικτυακών πηγών ή της μεταφόρτωσης από smartphone.
Εάν επιλέξετε την επιλογή Ανέβασμα από smartphone, θα πρέπει να σαρώσετε τον παρεχόμενο κωδικό QR με ένα τηλέφωνο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να προσθέσετε εικόνες από το τηλέφωνο στο έργο σας. Οι εικόνες αυτές θα εμφανιστούν στην αριστερή στήλη για να τις επιλέξετε και να τις προσθέσετε στο φωτογραφικό σας προϊόν. Μπορείτε να μοιραστείτε τον κωδικό QR με άλλους, ώστε να μπορούν να ανεβάσουν τις εικόνες τους από τα τηλέφωνά τους στο έργο.

Επιλογές προσθήκης εικόνων

Μόλις επιλεγούν, οι φωτογραφίες σε μικρογραφία εμφανίζονται στην καρτέλα Project (Έργο). Μπορείτε να τις ταξινομήσετε με βάση το όνομα, την ημερομηνία ή τη χρήση. Για να αλλάξετε το μέγεθος της μικρογραφίας, κάντε κλικ στο κουμπί Προβολή και επιλέξτε το προτιμώμενο μέγεθος. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επιλογή Εμφάνιση ονομάτων αρχείων.

Επιλογές προβολής στην καρτέλα Έργο

Για να αποφύγετε τα αντίγραφα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Απόκρυψη χρησιμοποιημένων εικόνων. Αυτό θα αποκρύψει τις φωτογραφίες που έχουν ήδη προστεθεί στο έργο, αποτρέποντας την εκ νέου προσθήκη τους. Εάν είναι απενεργοποιημένη, οι προστιθέμενες φωτογραφίες θα επισημαίνονται με έναν αριθμό που θα υποδεικνύει τον αριθμό των φορών που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Μικρογραφία με τον αριθμό των φορών που χρησιμοποιήθηκαν

Όταν επιλέγετε μια φωτογραφία από αυτή τη στήλη, θα εμφανιστεί ένα μενού στο κάτω μέρος. Τα κουμπιά στο μενού θα ενημερώνονται ανάλογα με τον αριθμό των επιλεγμένων φωτογραφιών. Από αυτό το μενού, μπορείτε εύκολα να εισαγάγετε επιλογή στο προϊόν φωτογραφιών, να καταργήσετε την τρέχουσα επιλογή σας, να επιλέξετε όλες τις φωτογραφίες σε αυτή τη στήλη και να αφαιρέσετε τις εικόνες που είναι επιλεγμένες αυτή τη στιγμή.

Δύο επιλεγμένες εικόνες

Εάν είστε συνδεδεμένοι και έχετε φωτογραφίες στις γκαλερί σας, μπορείτε να τις προσθέσετε στα φωτογραφικά σας προϊόντα. Κάντε κλικ στην καρτέλα Γκαλερί για να προβάλετε τις γκαλερί σας. Στην κορυφή της στήλης θα εμφανιστεί μια λίστα με τις γκαλερί που έχετε δημιουργήσει. Επιλέγοντας μια γκαλερί θα εμφανιστούν οι φωτογραφίες που περιέχει. Σημειώστε ότι όταν προσθέτετε μια εικόνα από μια γκαλερί στο φωτογραφικό σας προϊόν, θα προστεθεί αυτόματα και θα εμφανιστεί στην καρτέλα Έργα.

Καρτέλα Γκαλερί

Προσθήκη εικόνων στο φωτογραφικό προϊόν

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε εικόνες στο φωτογραφικό σας προϊόν:

1. Επιλέγοντας τις φωτογραφίες που θέλετε από την αριστερή στήλη και κάνοντας κλικ στην επιλογή Εισαγωγή εικόνων. Μπορείτε να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα και να τις εισαγάγετε όλες μαζί.

Εισαγωγή περισσότερων από μία φωτογραφιών

2. Επιλογή μιας εικόνας από την αριστερή στήλη και σύρετέ την στην περιοχή εργασίας. Εάν υπάρχει ήδη μια εικόνα στο προϊόν φωτογραφιών και σύρετε μια άλλη εικόνα σε αυτό, θα εμφανιστεί η επιλογή Αντικατάσταση εικόνας. Αν σύρετε την εικόνα που σύρατε πάνω σε αυτήν την επιλογή, θα αντικαταστήσετε την υπάρχουσα εικόνα με τη νέα.

Σύρσιμο εικόνων και επιλογές Αντικατάσταση εικόνας

3. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Add Image (Προσθήκη εικόνας ) στο επάνω μέρος θα εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές για την προσθήκη εικόνων από τη συσκευή σας ή από διαδικτυακές πηγές. Η επιλογή μιας φωτογραφίας θα την προσθέσει στην περιοχή εργασίας και επίσης θα την προσθέσει στη στήλη Εικόνες.

Ανώτατο μενού προσθήκης εικόνων

4. Εάν έχετε προηγουμένως επιλέξει μια διάταξη από τη δεξιά στήλη, θα τοποθετηθεί ένα πλαίσιο εικόνας στο προϊόν φωτογραφιών. Μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε φωτογραφίες από την αριστερή στήλη σε αυτά τα πλαίσια εικόνων ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Σύρετε την εικόνα εδώ για να επιλέξετε μια άλλη φωτογραφία από τη συσκευή σας ή από άλλη διαδικτυακή πηγή.

Τοποθέτηση κενής διάταξης

Τοποθέτηση και περικοπή εικόνων

Όταν επιλέγετε μια εικόνα στο φωτογραφικό σας προϊόν, εμφανίζεται ένα μενού στο επάνω μέρος. Περιλαμβάνει το όνομα της εικόνας, κουμπιά για να επεξεργαστείτε την εικόνα, να τη διαγράψετε από το προϊόν και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την Ενίσχυση εικόνας. Το εικονίδιο του μαγικού ραβδιού με γκρι φόντο υποδεικνύει ότι η βελτίωση εικόνας είναι ενεργή. Ανατρέξτε στο άρθρο Βελτίωση εικόνας για περισσότερες λεπτομέρειες. Το μενού εμφανίζει επίσης την ποιότητα της εικόνας, η οποία εξαρτάται από το μέγεθος και την ανάλυση του προϊόντος. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε την ποιότητα εικόνας που εμφανίζεται ως πολύ καλή.

Επιλεγμένη εικόνα, επάνω μενού

Κάνοντας κλικ στο κουμπί Επεξεργασία εικόνας εμφανίζεται ένα παράθυρο με πληροφορίες και εργαλεία για την επεξεργασία της φωτογραφίας. Στα αριστερά, θα βρείτε κουμπιά με τα σχετικά εργαλεία- στα δεξιά, θα δείτε μια προεπισκόπηση της εικόνας με το πλαίσιο περικοπής της, που απεικονίζει το πλαίσιο εικόνας. Για να τροποποιήσετε το πλαίσιο εικόνας, περάστε με το ποντίκι πάνω από τα μικρά τετράγωνα στο μπλε πλαίσιο και ο κέρσορας θα μετατραπεί σε διπλό βέλος. Κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και μετακινήστε το δρομέα προς τα πλάγια για να αλλάξετε το μέγεθος του πλαισίου. Για να επανατοποθετήσετε το πλαίσιο εικόνας, τοποθετήστε το ποντίκι πάνω του μέχρι ο δρομέας να μετατραπεί σε σταυρό και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και σύρετε την εικόνα στη νέα θέση.

Επεξεργασία παραθύρου εικόνας με χρυσή αναλογία

Βασικό: Εμφανίζει αποκαλυπτικά εργαλεία που σας βοηθούν να επαναπροσανατολίσετε την εικόνα μέσα στο πλαίσιο εικόνας, ως εξής:

  • Πλέγμα: Η επιλογή Πλέγμα παρέχει μια επιλογή μεταξύ του Κανόνα των Τρίτων, της Χρυσής Τομής ή χωρίς πλέγμα. Το επιλεγμένο πλέγμα θα εμφανιστεί στο πλαίσιο εικόνας στα δεξιά.
  • Περιστροφή 90º: Περιστρέφει την εικόνα κατά 90 μοίρες. Με δύο κλικ αντιστρέφετε την εικόνα, με τρία κλικ την περιστρέφετε 180 μοίρες από τον αρχικό της προσανατολισμό.
  • Καθρέφτης κάθετα: Αντιστρέφει την εικόνα κάθετα.
  • Καθρέφτης οριζόντια: Αντιστρέφει την εικόνα οριζόντια.

Φίλτρα: Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί εμφανίζεται ένα πλήρες σύνολο εργαλείων φίλτρων, όπως αυτά που θα βλέπατε στο Online Designer αφού έχετε επιλέξει μια φωτογραφία και κάνετε κλικ στο κουμπί Φίλτρο. Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, τον κορεσμό, την απόχρωση και ακόμη και να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε χρωματισμό.

Υπέρ: Κάνοντας κλικ σε αυτό, εμφανίζονται όλες οι λεπτομέρειες της εικόνας και το ιστόγραμμα. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία βελτίωσης εικόνας, τσεκάροντας το πλαίσιο και ελέγχοντας την ποιότητα της εικόνας.

Παράθυρο επεξεργασίας εικόνας με τετράγωνο πλαίσιο εικόνας

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές ή στο Cancel για να τις απορρίψετε.

Όπως και στο παράθυρο Επεξεργασία εικόνας, όταν επιλέγεται μια φωτογραφία στο προϊόν φωτογραφιών, εμφανίζεται ένα μπλε πλαίσιο γύρω από την εικόνα, με μικρά ορθογώνια στις γωνίες και τις πλευρές. Κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού πάνω σε ένα από τα ορθογώνια και μετακινώντας τον κέρσορα προς τα πλάγια, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος της εικόνας. Για να επανατοποθετήσετε χειροκίνητα την εικόνα, τοποθετήστε το ποντίκι πάνω της μέχρι να μετατραπεί σε σταυρόνημα. Κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και σύρετε την εικόνα στην επιθυμητή θέση.

Εικόνα επιλεγμένη στο Online Designer

Εναλλαγή εικόνων

Εάν δύο ή περισσότερες φωτογραφίες είναι ήδη τοποθετημένες σε ένα φωτογραφικό προϊόν, μπορείτε να ανταλλάξετε τις θέσεις τους. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να ανταλλάξετε κάνοντας κλικ πάνω της μία φορά. Θα δείτε ένα μπλε πλαίσιο γύρω από την επιλεγμένη φωτογραφία. Στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ και κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού πάνω στην επιλεγμένη φωτογραφία. Θα εμφανιστεί ένα κουμπί Ανταλλαγή εικόνας στις υπόλοιπες φωτογραφίες που είναι τοποθετημένες στο φωτογραφικό προϊόν. Θα πρέπει να αφήσετε τη φωτογραφία που κρατάτε πατημένη πάνω από εκείνη που θέλετε να ανταλλάξετε.