Προσθέστε σκιές

Προσθέστε σκιές

Είναι δυνατό να προσθέσετε σκιά σε εικόνες, κλιπ, πλαίσια και κείμενο. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το αντικείμενο και κάντε κλικ στο κουμπί Σκιά που εμφανίζεται στο δεξί μενού. Θα εμφανιστεί μια στήλη με τα διάφορα εργαλεία για την προσαρμογή της σκιάς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία από τις προκαθορισμένες επιλογές σκιάς.

Εικόνα με εφαρμοζόμενη σκιά και εμφανιζόμενα εργαλεία σκίασης

Κάνοντας κλικ στο πλαίσιο χρώματος θα εμφανιστεί το μενού χρώματος όπου μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα από τα εμφανιζόμενα, να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο πιπέτας ή να κάνετε κλικ στην επιλογή επιλογής χρώματος για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα. Η αδιαφάνεια της σκιάς μπορεί να αλλάξει μεταβάλλοντας τις τιμές στο πλαίσιο Αδιαφάνεια. Η γωνία της σκιάς και η απόστασή της μπορούν να ρυθμιστούν στα αντίστοιχα πεδία. Ρυθμίζοντας την τιμή του πεδίου θόλωση, μπορείτε να μεταβάλλετε την ένταση του εφέ θόλωσης που εφαρμόζεται στη σκιά. Η αύξηση της τιμής της θολότητας θα κάνει τη σκιά να φαίνεται πιο θολή, ενώ η μείωσή της θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ευκρινή σκιά.
Εκτός από τη δημιουργία μιας κανονικής σκιάς, μπορείτε να ξεκλειδώσετε έναν κόσμο δημιουργικών δυνατοτήτων χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία για να τροποποιήσετε τα αντικείμενά σας. Για παράδειγμα, έχετε τη δυνατότητα να προσδώσετε στο φόντο ενός clipart έναν υπαινιγμό χρώματος προσαρμόζοντας το χρώμα της σκιάς και εισάγοντας υψηλό βαθμό θολότητας. Ομοίως, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα μαγευτικό εφέ λάμψης σε ένα αντικείμενο, ενισχύοντας τον οπτικό του αντίκτυπο.

Εφαρμογή σκιάς με χρώμα σε εικόνα και clipart

Ενεργοποιώντας την επιλογή Knockout θα καταστήσετε ορατή μόνο τη σκιά, αφήνοντας το επιλεγμένο αντικείμενο αόρατο. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να δείτε καθαρά πώς φαίνεται η σκιά χωρίς το αντικείμενο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία δημιουργικών σχημάτων με διαφάνεια ή για τη δημιουργία κειμένου με διαφάνεια.

Σκιά με ενεργό knockout

Για να απενεργοποιήσετε τη σκιά του επιλεγμένου στοιχείου είναι απαραίτητο να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου Ενεργοποίηση σκιάς στο επάνω μέρος του δεξιού μενού. όπως και με τα Φίλτρα και τα Πλαίσια, είναι δυνατό να εφαρμόσετε τη διαμορφωμένη σκιά σε όλα τα αντικείμενα μέσα στη σελίδα ή το έργο κάνοντας κλικ στο κουμπί Εφαρμογή σε όλα στο επάνω μέρος.