Προσθήκη και επεξεργασία εικόνων

Προσθήκη και επεξεργασία εικόνων

Επιλογή εικόνων

Στην αριστερή στήλη του σχεδιαστή, πρέπει να επιλέξετε το φάκελο στον οποίο είναι αποθηκευμένες οι εικόνες για να τις προσθέσετε στο προϊόν φωτογραφιών. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στους φακέλους ή να εισαγάγετε τη διαδρομή όπου είναι αποθηκευμένες οι εικόνες.

Σχεδιαστής με εμφανείς όλες τις στήλες

Με την επιλογή του φακέλου που περιέχει τις φωτογραφίες θα εμφανιστούν οι φωτογραφίες στο κάτω μέρος της ίδιας στήλης. Οι φωτογραφίες μπορούν να ταξινομηθούν με βάση το όνομα, τον τύπο, την ημερομηνία, τη χρήση ή τη βαθμολογία. Οι μικρογραφίες των φωτογραφιών μπορούν να εμφανίζονται σε διαφορετικά μεγέθη. Αυτό μπορεί να αλλάξει κάνοντας κλικ στο κουμπί Προβολή και επιλέγοντας το επιθυμητό μέγεθος. Η επιλογή Εμφάνιση ονόματος αρχείου μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί.

Επιλογές προβολής μικρογραφιών

Οι φωτογραφίες που έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο φωτογραφικό προϊόν μπορούν να αποκρυφτούν ενεργοποιώντας την επιλογή Απόκρυψη χρησιμοποιημένων εικόνων. Αυτό θα κάνει τις φωτογραφίες που έχουν προστεθεί στο έργο αόρατες σε αυτό το μενού, αποτρέποντας την επαναλαμβανόμενη προσθήκη της ίδιας φωτογραφίας στο έργο. Εάν αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη, οι φωτογραφίες που έχουν προστεθεί στο έργο θα επισημαίνονται με ένα τικ. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές, θα εμφανίζονται με τον αντίστοιχο αριθμό.
Σημειώστε ότι λόγω της φύσης του υλικού, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση εικόνων σε όλα τα εξώφυλλα των Photo Book. Η τοποθέτηση εικόνων είναι δυνατή μόνο σε Φωτοβιβλία με γυαλιστερό και ματ εξώφυλλο, λευκή δερματίνη και Professional Line Photo Book με εξώφυλλο ακρυλικό ή Brushed Metal Print.

Τοποθέτηση και περικοπή εικόνων

Όταν επιλέγετε μια εικόνα, εμφανίζεται στο επάνω μέρος ένα μενού με μια σειρά εργαλείων που σας επιτρέπουν να επανατοποθετήσετε την εικόνα μέσα στο πλαίσιο της εικόνας. Αυτό το μενού εμφανίζει επίσης το όνομα της εικόνας, την ανάλυση και την ποιότητα. Η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από το μέγεθος της εικόνας στο φωτογραφικό προϊόν σε σχέση με την ανάλυσή της και αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος στο οποίο χρησιμοποιείται η εικόνα στο φωτογραφικό προϊόν. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε την ποιότητα εικόνας πολύ καλή.

Ένα μπλε πλαίσιο θα εμφανιστεί γύρω από την επιλεγμένη εικόνα. Αυτό είναι το πλαίσιο οριοθέτησης της εικόνας. Κάνοντας κλικ σε αυτό το πλαίσιο, κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού και μετακινώντας τον κέρσορα προς τα πλάγια, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος του πλαισίου.

Επιλεγμένη εικόνα με πληροφορίες και εργαλεία που εμφανίζονται

Για να μειώσετε το μέγεθος του πλαισίου, επιλέξτε την εικόνα και κάντε κλικ στο κουμπί Περικοπή που εμφανίζεται στο επάνω μενού της φωτογραφίας. Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργή, ένα λευκό πλαίσιο εμφανίζεται στις γωνίες της εικόνας. Κάντε κλικ και σύρετε αυτό το πλαίσιο για να περικόψετε την εικόνα.

Το εργαλείο περικοπής είναι επιλεγμένο στην εικόνα

Για να μεγεθύνετε ή να μειώσετε το μέγεθος της εικόνας στο πλαίσιο εικόνας, επιλέξτε την εικόνα και κάντε κλικ στο κουμπί μεγεθυντικός φακός με σύμβολο συν ή μεγεθυντικός φακός με σύμβολο μείον. Με αυτόν τον τρόπο θα μεγεθυνθεί ή θα μειωθεί η εικόνα χωρίς να επηρεαστεί το μέγεθος του πλαισίου.

Για να μετακινήσετε την εικόνα μέσα στο πλαίσιο, κάντε κλικ στο κουμπί με το σταυρό που εμφανίζεται στο επάνω μενού όταν η εικόνα είναι επιλεγμένη. Μόλις ενεργοποιηθεί, το ίδιο εικονίδιο σταυρού θα εμφανιστεί πάνω από την εικόνα. Αυτό υποδεικνύει ότι μπορείτε να μετακινήσετε την εικόνα μέσα στο πλαίσιο για να την επανατοποθετήσετε. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε το ποντίκι πάνω από το μοτίβο της εικόνας και σύρετέ το προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Η λειτουργία αυτή μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί κάνοντας διπλό κλικ πάνω στην εικόνα.

Εργαλείο Reframe επιλεγμένο στην εικόνα

Για να αναστρέψετε την εικόνα, κάντε κλικ στο κουμπί Mirror horizontal (Οριζόντια αντανάκλαση ) ή Mirror vertical (Κάθετη αντανάκλαση ) ανάλογα με τις ανάγκες. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Περιστροφή λεπτομέρειας εικόνας, το οποίο εμφανίζεται στο επάνω μενού όταν η εικόνα είναι επιλεγμένη, θα περιστραφεί η εικόνα κατά 90 μοίρες εντός του πλαισίου εικόνας. Αυτό το μενού περιέχει επίσης την επιλογή Βελτίωση εικόνας. Εάν η επιλογή αυτή είναι ενεργοποιημένη, η εικόνα προσαρμόζεται αυτόματα από το λογισμικό. Συνιστούμε να απενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή εάν οι φωτογραφίες σας έχουν υποστεί προηγούμενη επεξεργασία.
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Βελτίωση εικόνας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το μαγικό ραβδί. Όταν αυτό το εικονίδιο έχει γκρι φόντο, η βελτίωση εικόνας είναι ενεργή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο Βελτίωση εικόνας.