Αποκλεισμός εντολών και αντικατάσταση εικόνων

Αποκλεισμός εντολών και αντικατάσταση εικόνων

Το Photo Portal σας προσφέρει διάφορες επιλογές για τον έλεγχο των παραγγελιών των πελατών σας, επιτρέποντάς σας να ξεκλειδώνετε χειροκίνητα τις παραγγελίες, αν το επιθυμείτε, δίνοντάς σας πλήρη έλεγχο των εικόνων σας. Υπάρχουν δύο τρόποι για να μπλοκάρετε τις παραγγελίες.

Αντικατάσταση εικόνων πριν από την παραγγελία

Με αυτή την επιλογή μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο στην επεξεργασία των φωτογραφιών σας και χώρο στη μεταφόρτωση αρχείων. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε τις εικόνες σας χωρίς επεξεργασία και σε χαμηλή ανάλυση ως προεπισκόπηση. Μόλις δημιουργηθεί η παραγγελία, μπορείτε να ανεβάσετε τις τελικές εικόνες επεξεργασμένες και σε υψηλή ποιότητα πριν εγκρίνετε την παραγγελία. Μπορείτε να βρείτε αυτή την επιλογή στις ρυθμίσεις πωλήσεων της γκαλερί της επιλογής σας.

Options and information within a gallery

Πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή Αντικατάσταση εικόνων πριν από την παραγγελία. Με αυτόν τον τρόπο θα λάβετε μια ειδοποίηση για να αλλάξετε την εικόνα όταν δημιουργείται μια παραγγελία. Μόλις ενεργοποιηθεί, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Gallery sales settings

Όταν ένας πελάτης ολοκληρώσει μια αγορά από αυτή τη γκαλερί, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ειδοποιεί για την παραγγελία. Για να τη διεκπεραιώσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρεχόμενο σύνδεσμο ή να συνδεθείτε στο Photo Portal και να μεταβείτε στη διαχείριση παραγγελιών εντός των πωλήσεων.

Order management panel

Εδώ θα βρείτε την παραγγελία που έκανε ο πελάτης σας με την κατάσταση Αναμονή για παραγωγή εικόνας. Αν κάνετε κλικ σε αυτήν, θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες της παραγγελίας.

Order waiting for production image

Εδώ θα πρέπει να ανεβάσετε τα επεξεργασμένα, υψηλής ποιότητας αρχεία για εκτύπωση. Σε περίπτωση που δεν τα έχετε ακόμα ρετουσαρισμένα, μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο CSV. Με αυτό το αρχείο, το λογισμικό που επιλέγετε για να κάνετε ρετούς στις φωτογραφίες, όπως το Lightroom, θα ανοίξει μόνο τις εικόνες που έχει επιλέξει ο πελάτης σας, εξοικονομώντας σας πολύ χρόνο για την αναζήτηση των αρχείων. Εάν τις έχετε ήδη ρετουσάρει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις ανεβάσετε. Μπορείτε να τις ανεβάσετε μία μία, κάνοντας κλικ στο κουμπί Upload Image σε κάθε μία από αυτές. Σε περίπτωση που τα τελικά αρχεία που θέλετε να ανεβάσετε έχουν το ίδιο όνομα με τα αρχεία που πρόκειται να αντικατασταθούν, μπορείτε να τα ανεβάσετε όλα μαζί κάνοντας κλικ στο Mass upload all images.

Mass upload all images button

Μετά τη μεταφόρτωση, η κατάσταση των εικόνων θα αλλάξει ανάλογα.

Order with uploaded images

Μπορείτε ακόμη να κάνετε μια τελευταία περικοπή στην τελική εικόνα σύμφωνα με την αναλογία που ζητείται στην παραγγελία, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο επεξεργασίας εικόνας.

Cropped photo

Για να ολοκληρώσετε την παραγγελία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο Release order to production (Αποστολή παραγγελίας στην παραγωγή). Όταν επιστρέψετε στη διαχείριση της παραγγελίας, θα δείτε ότι η κατάσταση της παραγγελίας έχει ενημερωθεί.

Order released for production

Χειροκίνητη απελευθέρωση παραγγελιών

Εάν οι εικόνες που ανεβαίνουν σε όλες τις γκαλερί σας είναι τα τελικά, ρετουσαρισμένα αρχεία υψηλής ποιότητας και θέλετε να εγκρίνετε χειροκίνητα κάθε παραγγελία, μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε και αυτή την επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στις ρυθμίσεις Πωλήσεων και λογαριασμών εντός των Πωλήσεων και να ενεργοποιήσετε την επιλογή Χειροκίνητη απελευθέρωση παραγγελιών.

Sales and bill settings panel

Μόλις ενεργοποιηθεί, όλες οι παραγγελίες που τοποθετούνται από τους πελάτες σας θα πρέπει να εγκριθούν χειροκίνητα από εσάς στη διαχείριση παραγγελιών, πριν περάσουν στην παραγωγή.