Ρυθμίσεις πωλήσεων

Ρυθμίσεις πωλήσεων

Αυτό το μενού σας επιτρέπει να πουλάτε τις εικόνες σας ως προϊόντα ή ψηφιακά αρχεία. Είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή αν θέλετε να πουλήσετε τις εικόνες σας. Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις πωλήσεων, στην πρώτη οθόνη θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε την επιλογή Να επιτρέπεται η παραγγελία για να επιτρέπεται η παραγγελία εικόνων.

Activate allow ordering

Μόλις ενεργοποιηθεί, θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές για να προσαρμόσετε την πώληση των εικόνων σας.

Sales settings

Το πρώτο πράγμα που θα βρείτε είναι ο τιμοκατάλογος. Ο τιμοκατάλογος που επιλέχθηκε ως προεπιλογή κατά τη δημιουργία των τιμοκαταλόγων είναι προεπιλεγμένος. Μπορείτε να επιλέξετε έναν διαφορετικό χρησιμοποιώντας το μενού του τιμοκαταλόγου. Και αν χρειαστεί, μπορείτε να κάνετε τις τελικές προσαρμογές στον τιμοκατάλογο κάνοντας κλικ στην επιλογή Επεξεργασία.

Select price list

Στη συνέχεια, θα βρείτε την επιλογή για την ενεργοποίηση της λειτουργίας Φίλτρο προϊόντων με βάση την αναλογία εικόνας. Αυτό θα σας επιτρέψει να παραγγείλετε μόνο εκείνα τα προϊόντα από τον επιλεγμένο τιμοκατάλογο που ταιριάζουν με την αναλογία διαστάσεων της εικόνας.

Ratio filter sample options

Μπορείτε να δώσετε στον πελάτη τη δυνατότητα περικοπής και αναπλαισίωσης της εικόνας ενεργοποιώντας την επιλογή Να επιτρέπεται η επεξεργασία/περικοπή εικόνας. Ένα κουμπί Επεξεργασία εικόνας θα είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο κοινής γκαλερί όταν επιλέγεται ένα προϊόν με φωτογραφία.

Edit button on gallery

Κάνοντας κλικ σε αυτό, ο πελάτης θα μπορεί να κάνει τις τελευταίες προσαρμογές στην εικόνα με βάση τη μορφή του επιλεγμένου φωτογραφικού προϊόντος.

Crop image

Τέλος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Αντικατάσταση εικόνας πριν από την παραγγελία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να ανεβάσετε το τελικό αρχείο μόλις ολοκληρωθεί μια παραγγελία και πριν αυτή προωθηθεί στην παραγωγή.

Εφαρμογή τιμοκαταλόγου σε μια γκαλερί

Για να εφαρμόσετε έναν τιμοκατάλογο σε μια γκαλερί, πρέπει πρώτα να επιτρέψετε την παραγγελία της. Από τις Γκαλερί, πρέπει να ανοίξετε το μενού από τη γκαλερί που θέλετε να τον εφαρμόσετε. Θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές.

Options from the gallery panel

Θα βρείτε επίσης όλες αυτές τις επιλογές μέσα στη γκαλερί.

Options within a gallery

Πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις πωλήσεων. Έτσι θα εμφανιστεί το μενού Ρυθμίσεις πωλήσεων με ενεργοποιημένη την επιλογή Να επιτρέπονται οι παραγγελίες.

Gallery Sales settings

Ο τιμοκατάλογος που έχετε ορίσει ως προεπιλογή θα επιλεγεί αυτόματα. Μπορείτε να τον αλλάξετε σε έναν άλλο τιμοκατάλογο που έχετε ήδη δημιουργήσει ανοίγοντας το μενού τιμοκατάλογος και επιλέγοντάς τον. Σε αυτό το μενού μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Φιλτράρισμα προϊόντων με βάση τη μορφή εικόνας, να ενεργοποιήσετε την επιλογή για να επιτρέπετε στους πελάτες να επεξεργάζονται και να περικόπτουν τις εικόνες σας και να ενεργοποιήσετε την επιλογή Αντικατάσταση εικόνων πριν από την παραγγελία. Μόλις ολοκληρώσετε την επιλογή, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Σε περίπτωση που η γκαλερί σας δεν έχει κοινοποιηθεί προηγουμένως, θα εμφανιστεί το μενού Κοινοποίηση γκαλερί. Πρέπει να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση προκειμένου να πουλήσετε τις εικόνες σας. Μόλις τελειώσετε, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Θα δείτε ότι η κατάσταση της γκαλερί έχει αλλάξει.

Gallery status

Όταν ανοίξετε τη γκαλερί σας, θα δείτε ότι η επιλογή Αγοράστε τώρα είναι πλέον διαθέσιμη στη γκαλερί.

Buy now button

Οι εικόνες μπορούν να αγοραστούν σύμφωνα με τη διαμόρφωση που έχει οριστεί στον επιλεγμένο τιμοκατάλογο.

Products to buy

Εκτός από τις γκαλερί, όλα τα φωτογραφικά προϊόντα, όπως βιβλία φωτογραφιών, ημερολόγια και κάρτες, μπορούν επίσης να τεθούν προς πώληση.