Τρόποι σχεδιασμού για βιβλία φωτογραφιών

Τρόποι σχεδιασμού για βιβλία φωτογραφιών

Όταν σχεδιάζετε ένα βιβλίο φωτογραφιών, το λογισμικό γραφείου προσφέρει διάφορες λειτουργίες σχεδιασμού για να επιλέξετε. Κάθε λειτουργία έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο για να ξεκινήσετε το σχεδιασμό του προϊόντος σας και παρέχει διαφορετικά αυτόματα εργαλεία για να σχεδιάσετε γρήγορα και εύκολα το βιβλίο φωτογραφιών σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Σημειώστε ότι οι τρόποι σχεδιασμού είναι επίσης διαθέσιμοι κατά το σχεδιασμό ημερολογίων.

Αφού επιλέξετε το προϊόν και διαμορφώσετε τις επιλογές υλικού, το λογισμικό σας προσφέρει τρεις διαφορετικούς τρόπους σχεδιασμού. Ανάλογα με το πόσο χρόνο έχετε ή θέλετε να αφιερώσετε για το σχεδιασμό, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:
Λειτουργία ενός λεπτού, η οποία σχεδιάζει αυτόματα το προϊόν και σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές μόλις το προϊόν σχεδιαστεί.
Λειτουργία Comfort designer, όπου οι εικόνες τοποθετούνται στις σελίδες μία προς μία με τη βοήθεια του προγράμματος.
Λειτουργία άδειου προτύπου, για να σχεδιάσετε το προϊόν από την αρχή χωρίς καμία βοήθεια ή λογισμικό.
Λειτουργίες σχεδιασμού

Βιβλίο φωτογραφιών ενός λεπτού

Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική αν θέλετε να σχεδιάσετε το Photo Book όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μόλις επιλέξετε αυτή τη λειτουργία, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με διαφορετικές γραμμές σχεδιασμού. Μπορείτε να τις φιλτράρετε ανά κατηγορία χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή γωνία. Κάθε γραμμή σχεδιασμού εφαρμόζει αντικείμενα όπως cliparts και φόντα στο Photo Book σας σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο στυλ. Κάντε κλικ σε μία από αυτές για να την επιλέξετε.

Γραμμές σχεδιασμού

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε όλες τις φωτογραφίες που θα αποτελέσουν το Photo Book σας. Σημειώστε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο Ταξινόμηση κατά στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σειρά με την οποία θα προστεθούν οι φωτογραφίες σας στο Photo Book σας. Μόλις προσθέσετε όλες τις φωτογραφίες σας και επιλέξετε την προτιμώμενη επιλογή ταξινόμησης από το πλαίσιο, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.

Θα ανοίξει ένα μενού που θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τον αριθμό των σελίδων. Το λογισμικό θα κάνει μια σύσταση με βάση τον αριθμό των φωτογραφιών που έχουν επιλεγεί προηγουμένως. Ένας συγκεκριμένος αριθμός σελίδων μπορεί να επιλεγεί στο πλαίσιο στο κάτω μέρος. Μόλις οριστεί ο αριθμός των σελίδων, κάντε κλικ στο κουμπί Select (Επιλογή). Οι σελίδες μπορούν να προστεθούν ή να διαγραφούν αργότερα στον σχεδιαστή, εάν είναι απαραίτητο.

Παράθυρο επιλογής σελίδων

Το επιτραπέζιο λογισμικό θα επεξεργαστεί τις επιλεγμένες παραμέτρους και θα δημιουργήσει αυτόματα το βιβλίο φωτογραφιών αναλόγως. Αφού δημιουργηθεί, είναι απαραίτητο να ελέγξετε όλες τις σελίδες για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως επιθυμείτε και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

Βιβλίο φωτογραφιών που δημιουργήθηκε με την επιλογή ενός λεπτού

Παρόλο που το Photo Book είναι ήδη σχεδιασμένο, είναι δυνατό να τροποποιήσετε όλα τα αντικείμενα και τις εικόνες που έχουν ήδη τοποθετηθεί, να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία ή να τα αφαιρέσετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κείμενο κάνοντας κλικ στο κουμπί Προσθήκη κειμένου στο επάνω μενού και να αλλάξετε τη διάταξη ανοίγοντας το μενού Διάταξη στα δεξιά και επιλέγοντας μια διαφορετική. Είναι ακόμη δυνατό να αλλάξετε τη γραμμή σχεδίασης των εμφανιζόμενων διατάξεων ανοίγοντας το πλαίσιο Γραμμή σχεδίασης και επιλέγοντας μια διαφορετική.

Το μενού Σελίδες στο κάτω μέρος σάς επιτρέπει την πλοήγηση στις σελίδες. Οι σελίδες που επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα υποδεικνύουν ότι δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί. Όλες οι σελίδες πρέπει να ελεγχθούν. Από αυτό το μενού Σελίδες μπορείτε να προσθέσετε και να διαγράψετε σελίδες κάνοντας κλικ στα κατάλληλα κουμπιά στα αριστερά. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη σειρά των σελίδων επιλέγοντας μια σελίδα από το μενού στο κάτω μέρος και σύροντάς την στην επιθυμητή θέση χωρίς να αφήσετε το κουμπί του ποντικιού.

Σχεδιαστής άνεσης

Σε αυτή τη λειτουργία, το προϊόν σχεδιάζεται σελίδα προς σελίδα χρησιμοποιώντας τη βοήθεια του λογισμικού. Προσφέρει διάφορες επιλογές για την τοποθέτηση εικόνων στις σελίδες, καθώς και προτάσεις διάταξης που προσαρμόζουν τα αντικείμενα που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Μόλις επιλέξετε αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να επιλέξετε μια γραμμή σχεδιασμού στην οποία θα βασιστούν οι προτάσεις διάταξης. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον αριθμό των σελίδων για το βιβλίο φωτογραφιών σας. Οι σελίδες μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν αργότερα στον σχεδιαστή. Μόλις επιλέξετε τον αριθμό των σελίδων, κάντε κλικ στο κουμπί Select (Επιλογή ). Ο σχεδιαστής θα ανοίξει το Photo Book με τις προδιαγραφές που έχουν δοθεί και τις κενές σελίδες έτοιμες για σχεδιασμό.

Επιλογές τοποθέτησης εικόνων που εμφανίζονται χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Comfort designer

Αν σύρετε μια εικόνα από την αριστερή στήλη, θα εμφανιστούν τρεις επιλογές για την εισαγωγή της εικόνας στις σελίδες. Για να επιλέξετε μία από αυτές τις επιλογές, σύρετε την εικόνα στην επιθυμητή επιλογή.

1. Νέα διάταξη. Η εικόνα θα εισαχθεί στο βιβλίο φωτογραφιών χρησιμοποιώντας μια προτεινόμενη διάταξη. Αυτό θα λάβει υπόψη τυχόν εικόνες και στοιχεία που έχουν ήδη τοποθετηθεί στη σελίδα. Παρά την προτεινόμενη διάταξη, αφού εφαρμοστεί αυτή η επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε μια διαφορετική διάταξη από το μενού Διατάξεις. Οι εικόνες θα προσαρμοστούν αυτόματα στη νέα διάταξη.

Επιλογή νέας διάταξης με χρήση του Comfort designer

2. Ως φόντο. Η εικόνα τοποθετείται ως φόντο στο Photo Book και λειτουργεί ως τέτοιο, καλύπτοντας πλήρως και τις δύο σελίδες.

Εικόνα τοποθετημένη ως φόντο με τη χρήση του Comfort designer

3. Προσθήκη χωρίς αλλαγή της διάταξης. Η εικόνα τοποθετείται στο Photo Book στο σημείο όπου έχει πέσει, χωρίς να τροποποιεί τα ήδη τοποθετημένα στοιχεία. Πρέπει να τοποθετηθεί σωστά, είτε χειροκίνητα είτε επιλέγοντας μια διάταξη από το δεξί μενού.

Προσθήκη εικόνας χωρίς αλλαγή της διάταξης με τη χρήση του Comfort designer

Εάν σύρετε μια εικόνα από το αριστερό μενού στις σελίδες με ήδη τοποθετημένες εικόνες, θα εμφανιστεί πάνω από αυτές η επιλογή Αντικατάσταση εικόνας. Αν ρίξετε την εικόνα σε αυτή την επιλογή, θα αντικαταστήσετε την υπάρχουσα εικόνα με τη νέα.

Κενό πρότυπο

Σε αυτή τη λειτουργία, το βιβλίο φωτογραφιών σχεδιάζεται από το μηδέν. Χρησιμοποιώντας τα πολλά εργαλεία που προσφέρει το πρόγραμμα, είναι δυνατή η προσθήκη εικόνων, πλαισίων συμπλήρωσης, κειμένων, cliparts, φόντου και η διαμόρφωσή τους ανάλογα με τις ανάγκες του σχεδιασμού. Σημειώστε ότι αυτή η λειτουργία δεν προσφέρει καμία πρόταση ή βοήθεια από το λογισμικό. Συνιστούμε επομένως να χρησιμοποιήσετε μία από τις άλλες λειτουργίες, ώστε να επωφεληθείτε από τις προτάσεις και τη βοήθεια για την τοποθέτηση των εικόνων στις σελίδες, καθώς και να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα διάφορα εργαλεία σχεδιασμού που παρέχει το λογισμικό.

Ειδικά εξώφυλλα

Μπορείτε να προσθέσετε εικόνες και λογότυπα σε γυαλιστερά, ματ και λευκά εξώφυλλα από δερματίνη. Ωστόσο, για άλλα ειδικά εξώφυλλα, μπορούν να προστεθούν μόνο κείμενα και clipart- τα αρχεία εικόνων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της φύσης του υλικού. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα βιβλίο φωτογραφιών Professional Line με ακρυλικό εξώφυλλο ή εξώφυλλο Brushed Metal Print για να προσαρμόσετε το εξώφυλλό σας.

 

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε:

Η ρύθμιση της γλώσσας σας δεν ταιριάζει με τη γλώσσα αυτού του ιστότοπου. Παρακαλώ επιλέξτε: