Παρέχουμε στους επαγγελματίες πελάτες μας μια λειτουργία άμεσης αποστολής photobook

Παρέχουμε σε επαγγελματίες σχεδιαστές media, γραφίστες ή φωτογράφους τη λειτουργία επαγγελματικής αποστολής εικόνων. Μπορείτε να σχεδιάσετε το photobook σας με άλλα προγράμματα, όπως το InDesign, το Photoshop, το QuarkXPress. Για να αποφύγετε ελαττώματα στο προϊόν, σας ζητάμε να σχεδιάσετε τη σελίδα σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας (βλ. παρακάτω).

Σημειώσεις σχετικά με τη μετάδοση δεδομένων

Μετάδοση δεδομένων / παραγγελία: Μπορείτε να βρείτε το PDF-Upload στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Μετά τη μεταφόρτωση μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των σελίδων, εάν είναι απαραίτητο, και να ολοκληρώσετε την παραγγελία.

Αποστολή PDF στο διαδικτυακό κατάστημα/Webshop

 1. Μεταβείτε στο Διαδικτυακό κατάστημα
 2. Στην κατηγορία "photobook", επιλέξτε το επιθυμητό photobook και κάντε κλικ στο "Design" (Σχεδίαση).
 3. Επιλέξτε "PDF Upload" (Αποστολή PDF).
 4. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό προτού στείλετε το PDF σας:
  • Τα αρχεία PDF σας πρέπει να δημιουργούνται σύμφωνα με τον προσανατολισμό και τον αριθμό σελίδων των photobook σας και με τις πληροφορίες που παρέχονται σε αυτήν τη σελίδα.
  • Για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα, πρέπει να λάβετε υπόψη της καθορισμένες διαστάσεις.
  • Το εξώφυλλο και οι εσωτερικές σελίδες πρέπει να έχουν τις σωστές διαστάσεις και να παρουσιάζονται σε δύο ξεχωριστά αρχεία PDF.
  • Αφού το ελέγξετε, μπορείτε να προχωρήσετε και να προσθέσετε τα αρχεία PDF.
 5. Η αποστολή του αρχείου PDF μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Οι φωτογραφίες σας δεν θα εμφανίζονται στον επιθυμητό προσανατολισμό κατά την αποστολή. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η αποστολή όλων των εικόνων.
 6. Ο αριθμός των εικόνων της αποστολής εμφανίζεται στο κάτω μέρος του διαδικτυακού καταστήματος.
 7. Κάντε κλικ στο “Next” (Επόμενο) για να εμφανιστεί η προεπισκόπηση του photobook.
 8. Όλες οι εικόνες θα τοποθετηθούν αυτόματα στις σελίδες.
 9. Ελέγξτε όλες τις σελίδες και κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Λάβετε υπόψη τις παρακάτω λεπτομέρειες:

 • Χρησιμοποιείτε πάντα sRGB για τα δεδομένα σας.
 • Μπορείτε να στείλετε αρχεία PDF ή jpg στο Διαδικτυακό κατάστημα.
 • Μην τοποθετείτε στοιχεία ακριβώς πάνω στη γραμμή της προέκτασης εκτύπωσης. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να καλύψετε ολόκληρη τη σελίδα ή να κρατήσετε περίπου 1 cm απόσταση από τη γραμμή της προέκτασης εκτύπωσης. Διαφορετικά, μπορεί να δημιουργηθούν φωτεινές γραμμές στις άκρες ή να κοπούν ορισμένα σημαντικά στοιχεία.
 • Γραμματοσειρές: Όλες οι γραμματοσειρές πρέπει πάντα να είναι ενσωματωμένες στο αρχείο PDF. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τις μετατρέψετε σε διαδρομές.
 • Ελάχιστα μεγέθη γραμματοσειρών: Λάβετε υπόψη ότι τα μεγέθη γραμματοσειρών διαφέρουν ανά τυπογραφικό στοιχείο. Οι γραμματοσειρές sans-serif, σε κανονική ή έντονη γραφή, πρέπει να είναι τουλάχιστον 8pt (η μέτρηση έγινε με τη γραμματοσειρά Aria), ενώ οι γραμματοσειρές serif πρέπει να είναι τουλάχιστον 10pt (η μέτρηση έγινε με Times New Roman).
  Εάν το βάρος μιας γραμματοσειράς είναι «Ελαφρύ», το μέγεθος πρέπει να είναι τουλάχιστον 12pt. Εάν το ελαφρύ κείμενο βρίσκεται σε σκούρο φόντο, το μέγεθος της γραμματοσειράς πρέπει να είναι τουλάχιστον 14pt.
 • Πλάτος πινελιάς: Το πλάτος πινελιάς των γραμμών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1pt.
 • Μην αφήνετε σημάδια εγγραφής ή περικοπής.
 • Ο καθορισμένος αριθμός σελίδων δεν περιλαμβάνει το εξώφυλλο (την μπροστινή και πίσω πλευρά του).
 • Η τιμή της προέκτασης εκτύπωσης και της απόστασης από την ένωση της σελίδας ισχύει πάντα για μία σελίδα και για αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για κάθε σελίδα σε ένα ημερολόγιο, καθώς και στα photobook (π.χ. τιμή x 2 για δεξιά και αριστερά).
 • Μόνο ένα αρχείο PDF χρειάζεται για ολόκληρο το εξώφυλλο του photobook (μπροστά και πίσω).
 • Θα τυπωθεί επίσης η εσωτερική πλευρά του εμπροσθόφυλλου και του οπισθόφυλλου. Εάν θέλετε να είναι λευκό, αφήστε κενή την πρώτη σελίδα του πρώτου δίφυλλου και την τελευταία σελίδα του τελευταίου δίφυλλου. (Το photobook ξεκινά κατευθείαν με το πρώτο δίφυλλο).
 • Τα αρχεία PDF πρέπει να βελτιστοποιηθούν στο Adobe Acrobat Pro (βλ. οδηγίες παρακάτω).
 • Δεν υπάρχει ακριβές όριο για το μέγεθος του αρχείου. Εάν το αρχείο σας είναι πολύ μεγάλο, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης.
 • Προτού κάνετε την παραγγελία, ελέγξτε προσεκτικά όλες τις σελίδες. Σε περίπτωση προβλημάτων, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης. Μπορείτε να εξετάσετε όλες τις λεπτομέρειες σε πλήρη οθόνη. Δεν φέρουμε ευθύνη για λάθη στο προϊόν, εάν είναι ήδη ορατά στην προεπισκόπηση.

Επαγγελματικές συμβουλές:

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία PDF Export (Εξαγωγή) (συνιστάται κατά τη χρήση InDesign και QuarkXPress), προτείνουμε να χρησιμοποιείτε "High-quality printing" (Εκτύπωση υψηλής ποιότητας) κατά την εξαγωγή ή Saal Digital preset (Προεπιλογή Saal Digital) για το Adobe PDF. Στο "Output" (Έξοδος), αλλάξτε τον στοχευμένο χώρο χρωμάτων σε RGB-Color Space - sRGB IEC61966-2.1 (βλ. παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης). Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία "Double Pages" (Διπλές σελίδες) (για photobook) με πρόγραμμα διαμόρφωσης όπως QuarkXPress ή InDesign, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο ελέγχου "Print Sheets“ (Τυπωμένες σελίδες) (επιφάνειες στήριξης = QuarkXPress). Είναι σημαντικό να λάβουμε κάθε διπλή σελίδα ως σελίδα στο PDF.

Λάβετε υπόψη ότι το πλαίσιο ελέγχου "Use interface settings of the document" (Χρήση ρυθμίσεων περιβάλλοντος εργασίας του εγγράφου) ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείτε τα πρότυπά μας (βλ. στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω). 

Δεν χρειάζεται να συνδυάσετε τα PDF (το δίφυλλο εξώφυλλο και τις εσωτερικές σελίδες), αλλά μπορείτε επίσης να ανεβάσετε 2 PDF.

Πρέπει να βελτιστοποιείτε πάντα το PDF σας πριν από την αποστολή, για να μειώνεται ο όγκος δεδομένων και να μετατρέπονται τυχόν μάσκες, διαφάνειες και μεταδεδομένα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά την εισαγωγή.

Photos
Ξάκρισμα (για εξαγωγή PDF): Στο πεδίο εξαγωγής PDF, στην ενότητα "Marks and Bleeds" (Σημάδια και προεκτάσεις εκτύπωσης), χρησιμοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου "Use interface settings of the document" (Χρήση ρυθμίσεων περιβάλλοντος εργασίας του εγγράφου), εάν είχατε καθορίσει προηγουμένως το ξάκρισμα στο έγγραφο.
Photos

Προεπιλογές Adobe PDF: Για την αποφυγή προβλημάτων με την παραγωγή εκτυπώσιμων δεδομένων, σας προσφέρουμε επίσης ένα αρχείο PDF με τις επιλογές εργασίας της Saal Digital που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για όλες τις εκδόσεις InDesign. Κατεβάστε τις επιλογές εργασίας εδώ και εγκαταστήστε τις στον υπολογιστή σας.

Για να φορτώσετε τις επιλογές εργασίας στο InDesign ή το Photoshop, κάντε κλικ στο File (Αρχείο) και μετά στην ενότητα Adobe PDF Presets (Προεπιλογές Adobe PDF), επιλέξτε Define (Ορισμός). Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Load (Φόρτωση) και επιλέξτε το αρχείο Saal Digital.joboptions από τη θέση στην οποία αποθηκεύτηκε στον υπολογιστή σας.

Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε το προφίλ Saal Digital στην ενότητα Adobe PDF Presets (Προεπιλογές Adobe PDF) και μετά να εξαγάγετε το PDF σας.

Photos

Βελτιστοποίηση PDF

Ανοίξτε το PDF σας στο Adobe Acrobat Pro και επιλέξτε "File -> Save as -> Optimized PDF" (Αρχείο -> Αποθήκευση ως -> Βελτιστοποιημένο PDF). Προσαρμόστε τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Compatibility (Συμβατότητα): "Retain existing“ (Διατήρηση υπάρχουσας)

 • Images (Εικόνες): εδώ, συνιστούμε τη ρύθμιση "Bicubic Downsampling to" (Μείωση μεγέθους bicubic) σε 300 ή 301 ppi για εικόνες άνω των 300 ppi (JPEG, μέγιστη ποιότητα)
 • Fonts (Γραμματοσειρές): επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Do not unembed any font” (Να μην αποενσωματωθεί καμία γραμματοσειρά)
 • Transparency (Διαφάνεια): Επιλέξτε “High Resolution” (Υψηλή ανάλυση)
 • Discard Objects (Απόρριψη αντικειμένων): Επιλέξτε όλα τα πλαίσια ελέγχου εκτός από
  - Convert smooth lines to curves (Μετατροπή ομαλών γραμμών σε καμπύλες)
  - Detect and merge image fragments (Εντοπισμός και συγχώνευση τμημάτων εικόνων)
 • Discard User Data (Απόρριψη δεδομένων χρήστη): Επιλέξτε όλα τα πλαίσια ελέγχου
 • Clean Up (Εκκαθάριση): Ορίστε τις επιλογές συμπίεσης αντικειμένων σε "Compress document structure" (Συμπίεση δομής εγγράφου) και επιλέξτε όλα τα πλαίσια ελέγχου εκτός από
  - In streams that use LZW encoding, use Flate instead (Σε ροές που χρησιμοποιούν κωδικοποίηση LZW, να χρησιμοποιείται Flate)
  - Discard unreferenced named destinations (Απόρριψη κατονομασμένων προορισμών χωρίς αναφορά)
  - Optimise the PDF for fast web view (Βελτιστοποίηση PDF για γρήγορη προβολή στον ιστό)

Συγκεκριμένα για Photoshop
Εάν χρησιμοποιείτε προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως το Photoshop, συνιστούμε να αποθηκεύετε τα δίφυλλα ως jpg (ποιότητα 10). Αλλάξτε τις ονομασίες των φωτογραφιών σας δίνοντας σειριακούς αριθμούς (01..., 02..., ...). Με αυτόν τον τρόπο, το photobook ή το ημερολόγιό σας θα γεμίσει αυτόματα.

Εξαγωγή πολυσέλιδου αρχείου PDF από Photoshop
Σε CS3: Στο Photoshop υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης περισσότερων του ενός εγγράφων ως πολυσέλιδου αρχείου PDF. Επιλέξτε File -> Automate -> PDF Presentation (Αρχείο -> Αυτοματοποίηση -> Παρουσίαση PDF). Κάντε κλικ στο "Add open files“ (Προσθήκη ανοιχτών αρχείων) για να ανοίξετε τα απαραίτητα αρχεία και μετά επιλέξτε "Multipage Document" (Πολυσέλιδο έγγραφο) για να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία σε ένα PDF.
Σε CS4: Στο CS4, αυτή η λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο Adobe Bridge. Επιλέξτε τα απαραίτητα αρχεία από τους φακέλους. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον πίνακα εξόδου (Window -> Workspace -> Output (Παράθυρο -> Χώρος εργασίας -> Έξοδος). Ο πίνακας εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά). Επιλέξτε "PDF" και ορίστε το "Template" (Πρότυπο) σε "Custom" (Προσαρμογή). Τώρα, πρέπει να εισαγάγετε το ακριβές μέγεθος σελίδας. Στην καρτέλα "Layout" (Διάταξη), ορίστε τις τιμές των περιθωρίων (top, bottom...) στο μηδέν. Μπορείτε να παραλείψετε τις καρτέλες "Overlays" (Επικαλύψεις), "Header" (Κεφαλίδα), "Footer" (Υποσέλιδο), "Playback" (Αναπαραγωγή) και "Watermark" (Υδατογράφημα) και να αποθηκεύσετε το έγγραφο στο τέλος.

Συγκεκριμένα για Scribus
Το Scribus 1.4.4 μπορεί να ενσωματώσει γραμματοσειρές σε αρχεία PDF, ενώ οι παλαιότερες εκδόσεις του δεν υποστηρίζουν αυτήν τη λειτουργία. Για αυτό, εάν δεν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση, χρειάζεται να μετατρέψετε τις γραμματοσειρές σε περιγράμματα (και "convert to paths" [μετατροπή σε διαδρομές]) πριν από την εξαγωγή.

Λάβετε υπόψη ότι: Παρόλο που υπάρχει η δυνατότητα δομής πολυσέλιδων προϊόντων φωτογραφίας με διπλές σελίδες στο Scribus, στην εξαγωγή PDF οι διπλές σελίδες εξάγονται ξεχωριστά ως μονές. Το αρχείο PDF πρέπει να βρίσκεται στο διαδικτυακό κατάστημα (με photobook), αλλά με συνεκτικές διπλές σελίδες, για να είναι σωστή η ερμηνεία του. Για να δημιουργήσετε τα δεδομένα σας στο Scribus, προτείνουμε να δημιουργήσετε μια μονή σελίδα με τη μορφή διπλής σελίδας και να δημιουργήσετε τους σχετικούς δείκτες και βοηθητικές γραμμές.

Σχεδιάστε τώρα
Σχεδιάστε τώρα