Δημιουργήστε τα αρχεία σας στο InDesign

Δημιουργήστε τα αρχεία σας στο InDesign

Στην Επαγγελματική Ζώνη μπορείτε να κατεβάσετε πρότυπα InDesign για διάφορα φωτογραφικά προϊόντα της επιλογής σας. Τα πρότυπα βασίζονται στις ακριβείς διαστάσεις του φωτογραφικού προϊόντος και περιέχουν ορισμένες οδηγίες, οι οποίες εξηγούνται παρακάτω χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο για ένα βιβλίο φωτογραφιών.

Εξώφυλλο

 1. Πρόκειται για την ακατέργαστη μορφή των σελίδων, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής. Η περιοχή μεταξύ 1 και 2 είναι η αφαίμαξη και δεν θα είναι ορατή στο τελικό προϊόν.
 2. Περιορίζει την περιοχή σχεδιασμού και είναι η τελική μορφή.
 3. Δεν πρέπει να τοποθετούνται σημαντικά τμήματα εικόνας ή κειμένου εκτός αυτής της γραμμής.
 4. Αυτή είναι η περιοχή αναδίπλωσης του εξωφύλλου.
 5. Είναι η ράχη του βιβλίου.

Οδηγοί για το εξώφυλλο

Ειδικά εξώφυλλα

Μπορείτε να βελτιώσετε τα γυαλιστερά, ματ και λευκά εξώφυλλα από δερματίνη προσθέτοντας εικόνες, cliparts και κείμενο. Ωστόσο, λόγω των περιορισμών του υλικού, ορισμένα ειδικά εξώφυλλα επιτρέπουν μόνο κείμενο και cliparts, όχι όμως αρχεία εικόνων. Εναλλακτικά, για μια πιο προσωπική πινελιά, εξερευνήστε το Professional Line Photo Book με την επιλογή ακρυλικού ή βουρτσισμένου μεταλλικού εξώφυλλου εκτύπωσης

Εσωτερικές σελίδες

 1. Αυτή είναι η ακατέργαστη μορφή των εσωτερικών σελίδων, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής. Η περιοχή μεταξύ 1 και 2 είναι η αφαίμαξη και δεν θα είναι ορατή στο τελικό προϊόν.
 2. Περιορίζει την περιοχή σχεδιασμού και είναι η τελική μορφή.
 3. Δεν πρέπει να τοποθετούνται σημαντικά τμήματα εικόνας ή κειμένου εκτός αυτής της γραμμής.

Οδηγοί εσωτερικών σελίδων

Παρακαλείστε να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες λεπτομέρειες:

 • Χρωματικός χώρος: Χρησιμοποιείτε πάντα sRGB για τα δεδομένα σας.
 • Ελάχιστη απόσταση: Μην τοποθετείτε τα στοιχεία απευθείας πάνω στη γραμμή αφαίμαξης. Με άλλα λόγια, καλύψτε ολόκληρη τη σελίδα ή αφήστε ένα κενό περίπου 1 cm από τη γραμμή αφαίμαξης. Διαφορετικά, ενδέχεται να εμφανιστούν φωτοσκιάσεις στις άκρες ή να αποκοπούν σημαντικά στοιχεία από την εικόνα σας.
 • Γραμματοσειρές: Λάβετε υπόψη ότι όλες οι γραμματοσειρές πρέπει πάντα να είναι ενσωματωμένες στο αρχείο PDF- εναλλακτικά μπορείτε επίσης να τις μετατρέψετε σε διαδρομές.
 • Ελάχιστα μεγέθη γραμματοσειρών: Λάβετε υπόψη ότι τα μεγέθη γραμματοσειρών διαφέρουν μεταξύ των γραμματοσειρών. Οι γραμματοσειρές Sans-serif, κανονικές ή έντονες, πρέπει να έχουν μέγεθος τουλάχιστον 8 pt (μέτρηση με χρήση της γραμματοσειράς Arial), ενώ οι γραμματοσειρές Serif πρέπει να έχουν μέγεθος τουλάχιστον 10 pt (μέτρηση με χρήση της γραμματοσειράς Times New Roman).
 • Ελαφρές γραμματοσειρές: Εάν το βάρος μιας γραμματοσειράς είναι Light, το μέγεθος πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 pt. Εάν το ανοιχτόχρωμο κείμενο βρίσκεται σε σκούρο φόντο, το μέγεθος της γραμματοσειράς πρέπει να είναι τουλάχιστον 14 pt.
 • Πλάτος γραμμής: Το πλάτος γραμμής των γραμμών δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1 pt.
 • Αφαίμαξη: Η τιμή της αφαίμαξης και του κοινού χώρου εφαρμόζεται πάντα σε μία σελίδα και επομένως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για κάθε σελίδα σε ένα ημερολόγιο καθώς και σε βιβλία φωτογραφιών (π.χ. τιμή x 2 για αριστερά και δεξιά).
 • Πριν από την τοποθέτηση της παραγγελίας, παρακαλούμε να ελέγξετε προσεκτικά όλες τις σελίδες. Εάν υπάρχουν προβλήματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξής μας. Μπορείτε να εξετάσετε όλες τις λεπτομέρειες σε πλήρη οθόνη. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν λάθη στο προϊόν, αν αυτά ήταν ορατά σε εσάς στην προεπισκόπηση.
 • Εξαγωγή PDF: Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε σήματα μητρώου ή περικοπής
 • Τα αρχεία PDF πρέπει να είναι βελτιστοποιημένα στο Adobe Acrobat Pro
 • Μπορείτε να μεταφορτώσετε τα αρχεία PDF ή JPG στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Βιβλίο φωτογραφιών:

 • Ο καθορισμένος αριθμός σελίδων δεν περιλαμβάνει το εξώφυλλο.
 • Για ολόκληρο το εξώφυλλο του φωτογραφικού βιβλίου (εμπρός και πίσω) απαιτείται μόνο ένα αρχείο PDF.
 • Το εσωτερικό του μπροστινού και του πίσω εξώφυλλου θα εκτυπωθεί επίσης. Αν θέλετε να είναι λευκό, αφήστε την πρώτη σελίδα του πρώτου φύλλου και την τελευταία σελίδα του τελευταίου φύλλου κενή (το Photo Book ξεκινά αμέσως με το πρώτο φύλλο).

Εξαγωγή PDF

Όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εξαγωγής PDF (συνιστάται όταν χρησιμοποιείτε το InDesign και το QuarkXPress), σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την εκτύπωση υψηλής ποιότητας κατά την εξαγωγή ή να χρησιμοποιήσετε την προεπιλογή Adobe PDF Saal Digital. Στην επιλογή Output (Έξοδος ) αλλάξτε το χώρο χρωμάτων στόχου σε RGB Colour Space - sRGB IEC61966-2.1 (βλ. παρακάτω screenshot). Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Διπλές σελίδες (για φωτογραφικά βιβλία) με ένα πρόγραμμα σελιδοποίησης όπως το QuarkXPress ή το InDesign, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο ελέγχου Print Sheets (QuarkXPress = Mounting Surfaces). Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε κάθε διπλή σελίδα ως μια σελίδα στο PDF.

Λάβετε υπόψη ότι το πλαίσιο ελέγχου Use interface settings of the document( Χρήση ρυθμίσεων διεπαφής του εγγράφου) είναι ενεργοποιημένο όταν χρησιμοποιείτε τα πρότυπά μας (βλ. στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω).

Δεν είναι απαραίτητο να συνδυάσετε τα PDF (διπλό εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες), αλλά μπορείτε επίσης να ανεβάσετε 2 PDF.

Παρακαλούμε να βελτιστοποιείτε πάντα το PDF σας πριν από τη μεταφόρτωση για να μειώσετε τον όγκο των δεδομένων και να μετατρέψετε τυχόν μάσκες, διαφάνειες και μεταδεδομένα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά την εισαγωγή.

Μενού Εξαγωγή Adobe PDF

Περικοπή (για εξαγωγή PDF): Στο πεδίο εξαγωγής PDF στην ενότητα Marks and Bleeds (Σημάδια και περικοπές ) χρησιμοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Use interface settings of the document (Χρήση ρυθμίσεων διεπαφής του εγγράφου), εάν έχετε ορίσει προηγουμένως την περικοπή στο έγγραφο.

Μενού Εξαγωγή Adobe PDF

Προεπιλογές Adobe PDF: Προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα με την παραγωγή εκτυπώσιμων δεδομένων, σας προσφέρουμε επίσης μια εξαγωγή PDF τις επιλογές εργασίας μας Saal Digital για δωρεάν λήψη. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για όλες τις εκδόσεις του InDesign. Παρακαλούμε κατεβάστε τις επιλογές εργασίας από εδώ και εγκαταστήστε τις στον υπολογιστή σας.

Για να φορτώσετε τις επιλογές εργασίας στο InDesign ή το Photoshop κάντε κλικ στο File και στην ενότητα Adobe PDF Presets, επιλέξτε Define. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Load και επιλέξτε το Saal Digital.joboptions από την αποθηκευμένη θέση στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε τώρα να επιλέξετε το προφίλ Saal Digital κάτω από το Adobe PDF Presets και στη συνέχεια να εξάγετε το PDF σας.

Προεπιλογές Adobe PDF του InDesign