Ημερολόγιο

Ημερολόγιο

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ημερολογίων, τα οποία μπορούν να εξατομικευτούν. Μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο του ημερολογίου, να προσθέσετε αργίες και σημαντικές ημερομηνίες και να επιλέξετε εικόνες για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό προϊόν.

Προσαρμογή προϊόντος

Όπως και με τα άλλα φωτογραφικά προϊόντα, αφού επιλέξετε ένα ημερολόγιο από το παράθυρο επιλογής προϊόντος, μπορείτε να καθορίσετε τις επιλογές υλικού του. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος και το υλικό της επιφάνειας του ημερολογίου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τύπο ημερολογίου: το μηνιαίο ημερολόγιο εμφανίζει τις ημέρες της εβδομάδας με βάση το ημερολογιακό έτος, ενώ το αιώνιο ημερολόγιο δεν συνδέεται με συγκεκριμένο έτος ή ημέρα της εβδομάδας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Παράθυρο διαμόρφωσης ημερολογίου

Στην περίπτωση του Ημερολογίου και του Ημερολογίου γραφείου, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το σχέδιο του Ημερολογίου που θέλετε. Θα μπορέσετε να προσαρμόσετε τα χρώματα και τις γραμματοσειρές του αργότερα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αφαιρέσετε τον πίνακα ημερολογίου, τσεκάροντας το πλαίσιο Χωρίς πίνακα ημερολογίου. Μόλις προσαρμόσετε το ημερολόγιό σας στις προτιμήσεις σας, κάντε κλικ στο Σχεδιασμός για να συνεχίσετε.

Λειτουργίες σχεδιασμού

Όπως και με τα Photo Books, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τριών διαφορετικών τρόπων σχεδιασμού κατά την τοποθέτηση εικόνων στις σελίδες του ημερολογίου σας:

Τρόποι σχεδιασμού ημερολογίου

ΤοΗμερολόγιο ενός λεπτού είναι ένας γρήγορος και αυτοματοποιημένος τρόπος για να δημιουργήσετε το ημερολόγιό σας. Προεπιλέγοντας τις εικόνες που θέλετε και καθορίζοντας τις παραμέτρους και τη γραμμή σχεδιασμού, ο διαδικτυακός σχεδιαστής θα δημιουργήσει το ημερολόγιο για εσάς. Μόλις δημιουργηθεί, μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη, τη γραμμή σχεδιασμού και να προσθέσετε, να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε εικόνες, κείμενο και αντικείμενα.

ΤοAutoLayout σας επιτρέπει να σχεδιάζετε το ημερολόγιό σας σελίδα προς σελίδα. Ο διαδικτυακός σχεδιαστής ανοίγει κενές σελίδες μόνο με το ημερολόγιο. Για να ξεκινήσετε το σχεδιασμό, θα πρέπει να προσθέσετε εικόνες στο έργο σας στην αριστερή στήλη. Μόλις προστεθούν οι εικόνες, μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλές φωτογραφίες και να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Εισαγωγή εικόνας στο κάτω μέρος για να τις τοποθετήσετε στο ημερολόγιο χρησιμοποιώντας τις προτεινόμενες διατάξεις. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές διατάξεις από τη δεξιά στήλη. Όλα τα αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί στο ημερολόγιο μπορούν να τροποποιηθούν και να προστεθεί κείμενο. Λάβετε υπόψη ότι η τροποποίηση αντικειμένων ή η προσθήκη κειμένου θα απενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτόματης διάταξης, ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε ελεύθερα τα αντικείμενα όπως επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να σύρετε φωτογραφίες απευθείας στις σελίδες. Εάν σύρετε την εικόνα πάνω στη σελίδα, θα τοποθετηθεί εκεί και θα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά. Επιπλέον, θα εμφανιστεί η επιλογή Ως φόντο, η οποία σας επιτρέπει να ορίσετε την εικόνα ως φόντο.

Η επιλογήPDF Upload σας επιτρέπει να ανεβάσετε ένα προσχεδιασμένο ημερολόγιο που έχει δημιουργηθεί με εξωτερικό λογισμικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την Επαγγελματική Ζώνη.

Για μια πιο λεπτομερή επεξήγηση των διαφόρων λειτουργιών σχεδιασμού, διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο.

Ημερολόγιο

Αφού επιλέξετε έναν τρόπο σχεδιασμού, εμφανίζεται το παράθυρο προσαρμογής Ημερολόγιο πριν ανοίξει ο σχεδιαστής Online.

Παράθυρο προσαρμογής ημερολογίου

Στα αριστερά θα δείτε μια προεπισκόπηση του ημερολογίου με τον πρώτο μήνα επιλεγμένο από προεπιλογή. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε έναν διαφορετικό μήνα στο πλαίσιο Προεπισκόπηση μήνα στο κάτω μέρος του παραθύρου. Στη δεξιά στήλη θα βρείτε τα εργαλεία διαμόρφωσης, χωρισμένα σε δύο καρτέλες: Εμφάνιση και Διακοπές.

Εμφάνιση

Η καρτέλα Εμφάνιση σας δίνει διάφορες επιλογές για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του ημερολογίου. Στην κορυφή της στήλης υπάρχουν επιλογές περιεχομένου ημερολογίου:

  • Το πεδίο Έτος σας επιτρέπει να επιλέξετε το ημερολογιακό έτος, το οποίο καθορίζει τον τρόπο οργάνωσης των ημερών κάθε μήνα.
  • Το πεδίο Μήνας έναρξης σας επιτρέπει να επιλέξετε τον μήνα έναρξης του 12μηνου ημερολογίου. Αυτό σας δίνει ευελιξία κατά τη δημιουργία και το σχεδιασμό του ημερολογίου σας. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να ξεκινήσετε το ημερολόγιό σας τον Μάιο του 2024, ο τελευταίος μήνας του ημερολογίου σας θα είναι ο Απρίλιος του 2025.
  • Ενεργοποιώντας το πλαίσιο αριθμοί εβδομάδων θα εμφανιστεί ο αριθμός εβδομάδας του έτους στο ημερολόγιο.
  • Το πεδίο Γλώσσα ημερολογίου σας επιτρέπει να επιλέξετε τη γλώσσα του ημερολογίου.
  • Το πεδίο Μέγεθος σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος του ημερολογίου και όλων των περιεχομένων του.

Καρτέλα Εμφάνιση στο δεξί μενού με τις επιλογές ημερολογίου

Από προεπιλογή, εμφανίζεται μια παλέτα χρωμάτων με το σχέδιο ημερολογίου που έχετε επιλέξει προηγουμένως. Μπορείτε είτε να επιλέξετε μία από τις παρεχόμενες προεπιλογές είτε να προσαρμόσετε κάθε χρώμα και γραμματοσειρά στο ημερολόγιό σας επιλέγοντας την επιθυμητή επιλογή από τα παρακάτω πεδία.

Προεπιλογή χρωμάτων ημερολογίου

Κάτω από την ενότητα Χρώμα κειμένου θα βρείτε πλαίσια για την επιλογή συγκεκριμένων χρωμάτων κειμένου για τις Κυριακές, τις αργίες, τα δικά σας γεγονότα, το μήνα και το έτος και το προεπιλεγμένο (για το υπόλοιπο κείμενο). Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά τα πλαίσια ανοίγει ένα μενού χρωμάτων όπου μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά χρωμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα κάνοντας κλικ στο κουμπί επιλογής χρώματος, το οποίο ανοίγει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να εισαγάγετε την τιμή HEX του επιθυμητού χρώματος.
Στην ενότητα Γραμματοσειρές μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές γραμματοσειρές για το ημερολόγιο, τις αργίες και τον μήνα. Στην ενότητα Φόντο ημερολογίου, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα φόντου για το ημερολόγιο και να ρυθμίσετε την αδιαφάνεια του.

Διακοπές

Κάντε κλικ στην καρτέλα Διακοπές στο επάνω μέρος για να εμφανιστούν οι επιλογές της. Μπορείτε να επιλέξετε μια χώρα και μια περιοχή από τα πλαίσια που παρέχονται. Μόλις επιλέξετε, θα εμφανιστούν οι δημόσιες αργίες για την επιλεγμένη τοποθεσία και θα προστεθούν αυτόματα στο ημερολόγιό σας. Αν θέλετε να αφαιρέσετε κάποια από αυτές τις αργίες, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες δίπλα στην αργία και επιλέξτε διαγραφή. Αν δεν θέλετε να εμφανίζονται στο ημερολόγιο οι αργίες ή οι δικές σας εκδηλώσεις, καταργήστε την επιλογή Εμφάνιση αργιών και δικών σας εκδηλώσεων.

Καρτέλα

Εκτός από τις αργίες, μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας εκδηλώσεις ή σημαντικές ημερομηνίες, όπως τα γενέθλια. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου για να ανοίξει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία και να εισαγάγετε το όνομα του συμβάντος.

Παράθυρο προσθήκης δικού σας συμβάντος

Όταν ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση του ημερολογίου, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Ημερολόγιο στον ηλεκτρονικό σχεδιαστή

Τα ημερολόγια είναι δομημένα με μια σελίδα εξωφύλλου, ακολουθούμενη από μια σελίδα ανά μήνα. Ανάλογα με τη λειτουργία σχεδιασμού που έχει επιλεγεί, οι εικόνες ενδέχεται να έχουν ήδη τοποθετηθεί στο ημερολόγιο και μπορούν να τροποποιηθούν ανά πάσα στιγμή μαζί με άλλα αντικείμενα. Κείμενο, cliparts, πλαίσια συμπλήρωσης, φόντα και πρόσθετες εικόνες μπορούν να προστεθούν, να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν σε κάθε σελίδα.
Το ίδιο το ημερολόγιο μπορεί επίσης να τροποποιηθεί από εδώ. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Ημερολόγιο στη δεξιά στήλη θα εμφανιστούν τα εργαλεία διαμόρφωσης του ημερολογίου. Σημειώστε ότι το κουμπί Ημερολόγιο είναι ορατό στις σελίδες των μηνών και δεν θα είναι ορατό στη σελίδα Εξώφυλλο, καθώς εκεί δεν υπάρχει ημερολόγιο.

Επιλογές παραμετροποίησης ημερολογίου στον σχεδιαστή

Από εδώ μπορείτε να προσθέσετε αργίες και να διαμορφώσετε την εμφάνιση του ημερολογίου. Οι αλλαγές που κάνετε θα ισχύουν για τη σελίδα/τον μήνα που είναι ανοιχτή στον ηλεκτρονικό σχεδιαστή. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα για κάθε μήνα. Για να εφαρμόσετε τις αλλαγές σε όλους τους μήνες, κάντε κλικ στο κουμπί Σε όλες τις σελίδες στο επάνω μέρος.

Οικογενειακό ημερολόγιο

Το Οικογενειακό ημερολόγιο προσφέρει την ευκολία να έχετε μια ξεχωριστή στήλη για κάθε μέλος της οικογένειας, επιτρέποντάς του να προσθέσει τις δικές του ημερομηνίες και εκδηλώσεις. Η διάταξη του ημερολογίου είναι μοναδική και προσαρμόζεται στον αριθμό των μελών της οικογένειας που προστίθενται.

Παράθυρο προσαρμογής οικογενειακού ημερολογίου

Στο παράθυρο διαμόρφωσης του ημερολογίου, θα βρείτε την καρτέλα Οικογενειακά μέλη δίπλα στις καρτέλες Εμφάνιση και Γιορτές. Για να προσθέσετε ένα μέλος της οικογένειας, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου μπορείτε να καταχωρίσετε το όνομα του ατόμου.

Παράθυρο προσθήκης μέλους οικογένειας

Αφού εισαγάγετε το όνομα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και θα προστεθεί στο ημερολόγιο μια στήλη με το όνομα του ατόμου. Αν θέλετε να αλλάξετε ή να διαγράψετε ένα μέλος της οικογένειας, κάντε κλικ στις τρεις τελείες που εμφανίζονται δίπλα στο όνομά του.

Η καρτέλα μέλη της οικογένειας εμφανίζεται με τα μέλη που έχουν προστεθεί

Όταν προσθέτετε διακοπές στο οικογενειακό ημερολόγιο, έχετε τη δυνατότητα να τις αναθέσετε σε συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας. Από την καρτέλα Γιορτές, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου για να ανοίξει ένα παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε την ημερομηνία, να εισαγάγετε το όνομα της εκδήλωσης και να επιλέξετε το κατάλληλο μέλος της οικογένειας. Αφού συμπληρώσετε τις λεπτομέρειες, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για να προσθέσετε τη γιορτή στο ημερολόγιο.

Παράθυρο Προσθήκη δικής σας εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένου του μέλους της οικογένειας