Διαχείριση έργων

Διαχείριση έργων

Εάν έχετε λογαριασμό και είστε συνδεδεμένοι, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα έργα σας στο Saal Cloud και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή μέσω του Online Designer. Αυτό σας επιτρέπει να εργάζεστε στα σχέδιά σας με τον δικό σας ρυθμό και να τα αποθηκεύετε για μελλοντική χρήση.

Αποθήκευση έργου

Βιβλίο φωτογραφιών σχεδιασμένο

Για να αποθηκεύσετε το έργο σας, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Save (Αποθήκευση ) στο επάνω μενού του Online Designer. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας ζητά να εισάγετε ένα όνομα για το έργο σας. Μόλις εισαγάγετε το επιθυμητό όνομα, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Εάν το έργο σας έχει ήδη αποθηκευτεί, κάνοντας κλικ στο Save (Αποθήκευση ) θα ανοίξει το ίδιο παράθυρο με το υπάρχον όνομα του έργου. Κάντε ξανά κλικ στο Save (Αποθήκευση ) για να αποθηκεύσετε τυχόν αλλαγές που κάνατε. Εάν αλλάξετε το όνομα, για παράδειγμα προσθέτοντας έναν αριθμό όπως 02, θα δημιουργηθεί ένα αντίγραφο του έργου με το νέο όνομα, αφήνοντας το αρχικό έργο ανεπηρέαστο.

Παράθυρο αποθήκευσης έργου

Μενού Έργα

Όλα τα αποθηκευμένα έργα σας μπορείτε να τα διαχειριστείτε εύκολα στο μενού Έργα. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το μενού κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κουμπί στο επάνω μενού του Online Designer ή από το αριστερό μενού μόλις συνδεθείτε.

Φάκελος έργων

Κάθε έργο παρατίθεται με λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή του, πληροφορίες για το προϊόν και τον τίτλο με τον οποίο είναι αποθηκευμένο. Με την επιλογή ενός έργου θα εμφανιστεί μια στήλη στα δεξιά που παρέχει διάφορες επιλογές διαχείρισης. Κάνοντας κλικ στο Edit Project (Επεξεργασία έργου ) μπορείτε να ανοίξετε το έργο στο Online Designer. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε το έργο στο καλάθι, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του, να το αντιγράψετε, να το μετατρέψετε σε άλλο άρθρο, να το διαγράψετε και πολλά άλλα. Αυτές οι λειτουργίες και άλλες είναι διαθέσιμες με έναν λογαριασμό Photo Portal. Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, να μοιράζεστε έργα και φωτογραφίες, να λαμβάνετε σχόλια, να δημιουργείτε μια σελίδα προφίλ και να έχετε ακόμη και τη δυνατότητα να κερδίζετε χρήματα από το φωτογραφικό σας έργο. Για να εξερευνήσετε όλες τις επιλογές λογαριασμού και τα οφέλη που έχετε στη διάθεσή σας, σας ενθαρρύνουμε να επισκεφθείτε το Saal Photo Portal.

Ρυθμίσεις και λειτουργίες που εμφανίζονται

Για να βρείτε εύκολα συγκεκριμένα έργα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο αναζήτησης στην κορυφή και να εφαρμόσετε φίλτρα και επιλογές ταξινόμησης κάνοντας κλικ στο εικονίδιο φίλτρου δίπλα στο πλαίσιο αναζήτησης.

Πλαίσιο αναζήτησης και επιλογές φίλτρων

Φάκελοι έργων

Για να οργανώσετε αποτελεσματικά την εργασία σας, κατηγοριοποιήστε τα έργα σας σε φακέλους. Για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και επιλέξτε Νέος φάκελος. Εισάγετε ένα όνομα της επιλογής σας και κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία. Ο φάκελος θα εμφανιστεί στο μενού Έργα. Αν θέλετε να μετακινήσετε ένα έργο σε έναν φάκελο, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες δίπλα στο έργο για να εμφανιστούν οι επιλογές του ή επιλέξτε το έργο για να εμφανιστούν οι λεπτομέρειες και οι λειτουργίες του στη δεξιά στήλη. Στην ενότητα Λειτουργίες θα βρείτε ένα κουμπί Μετακίνηση σε. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα εμφανιστούν οι φάκελοι που έχουν δημιουργηθεί, επιτρέποντάς σας να μετακινήσετε το έργο σε έναν από αυτούς.

Έργο επιλεγμένο για να μετακινηθεί σε φάκελο

Επιλέγοντας έναν φάκελο θα εμφανιστούν τα έργα που περιέχει. Μόλις βρεθείτε μέσα σε ένα φάκελο, το κουμπί Προσθήκη σας επιτρέπει να δημιουργήσετε υποφακέλους για να βελτιώσετε την οργανωτική σας δομή.

Εντός ενός φακέλου με εμφανιζόμενες επιλογές φακέλου

Κάνοντας κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες δίπλα στο φάκελο, εμφανίζεται ένα μενού που σας επιτρέπει να μετακινήσετε σε άλλη θέση, να μετονομάσετε το φάκελο ή να τον διαγράψετε.

Κοινή χρήση έργων

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Online Designer και της ύπαρξης λογαριασμού είναι η δυνατότητα να μοιράζεστε τα φωτογραφικά σας έργα με άλλους. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε ανατροφοδότηση. Για να μοιραστείτε ένα έργο, μεταβείτε στο φάκελο έργων σας και επιλέξτε το έργο που θέλετε να μοιραστείτε. Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις κοινής χρήσης στη δεξιά στήλη για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές κοινής χρήσης.

Έργο επιλεγμένο στο φάκελο έργου

Από το Online Designer θα βρείτε το κουμπί Share (Κοινή χρήση ) στο επάνω μενού. Αυτό θα εμφανίσει το παράθυρο Αποθήκευση έργου, ακολουθούμενο από το παράθυρο Ρυθμίσεις κοινής χρήσης για την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης.

Παράθυρο ρυθμίσεων κοινής χρήσης απενεργοποιημένο

Αφού ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση, θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές που θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο μοιράζεστε το έργο σας.

Επιλογές ρυθμίσεων κοινής χρήσης

Μπορείτε να προστατεύσετε το κοινόχρηστο έργο σας με έναν κωδικό πρόσβασης. Πρέπει να μοιραστείτε χειροκίνητα τον κωδικό πρόσβασης με τους χρήστες για να τους δώσετε πρόσβαση. Ο σύνδεσμος κοινής χρήσης του έργου σας είναι διαθέσιμος εδώ, επιτρέποντάς σας να το αντιγράψετε, να το ανοίξετε ή να το στείλετε με email. Εάν έχετε επαφές στο λογαριασμό σας, μπορείτε να μοιραστείτε το έργο απευθείας μαζί τους κάνοντας κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση με επαφές. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε έναν κοινόχρηστο τίτλο και μια κοινή περιγραφή, να προσθέσετε μεταφράσεις και ακόμη και να δημοσιεύσετε το έργο στη σελίδα του προφίλ σας, αν το επιθυμείτε.

Κοινόχρηστο έργο

Αφού διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση. Η κατάσταση του έργου σας θα ενημερωθεί σε Κοινόχρηστο στο φάκελο έργου σας. Μπορείτε να σταματήσετε την κοινή χρήση του έργου ανά πάσα στιγμή, αποκτώντας πρόσβαση στις ρυθμίσεις κοινής χρήσης και αποεπιλέγοντας την επιλογή Ενεργοποίηση κοινής χρήσης.

Ανάκτηση διαγραμμένων έργων από τον κάδο ανακύκλωσης

Εάν έχετε διαγράψει ένα ηλεκτρονικό έργο τις τελευταίες 30 ημέρες, μπορείτε να το ανακτήσετε. Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να το κάνετε αυτό. Αφού συνδεθείτε, μεταβείτε στο φάκελο Έργα. Κάντε κλικ στο κουμπί φίλτρου στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Εμφάνιση διαγραμμένων.

Επιλογές φίλτρου

Θα ανοίξει ο κάδος ανακύκλωσης που περιέχει όλα τα διαγραμμένα έργα των τελευταίων 30 ημερών. Κάντε κλικ στο έργο που θέλετε να επαναφέρετε. Όταν επιλεγεί ένα έργο, στα δεξιά εμφανίζεται μια στήλη με δύο λειτουργίες:
Επαναφορά στοιχείων επιστρέφει το επιλεγμένο έργο στο μενού Έργα.
Διαγραφή διαγράφει οριστικά και αμετάκλητα το επιλεγμένο έργο από τον κάδο ανακύκλωσης και απελευθερώνει τον αντίστοιχο αποθηκευτικό χώρο.

Φάκελος κάδου ανακύκλωσης και επιλογή επαναφοράς

Επιπλέον, κάνοντας κλικ στο κουμπί Άδειασμα κάδου ανακύκλωσης διαγράφονται οριστικά όλα τα έργα στον κάδο ανακύκλωσης.
Για να επιστρέψετε στο φάκελο Έργα, κάντε κλικ στο σταυρό στο Φίλτρο: Εμφάνιση διαγραμμένων.