Photo Job - Οδηγός ροής εργασιών

Photo Job - Οδηγός ροής εργασιών

Μόλις δημιουργηθεί και ρυθμιστεί μια Photo Jobs, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να διασφαλίσετε μια βέλτιστη ροή εργασίας:

1. Ηλεκτρονική εγγραφή

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική εγγραφή για να επιτρέψετε στους συμμετέχοντες να εγγραφούν εύκολα online πριν από τη φωτογράφιση. Αυτό θα συλλέξει αυτόματα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο άρθρο Online εγγραφή.

2. Εκτυπώστε τους κωδικούς QR

Για να επωφεληθείτε από την αυτόματη ταξινόμηση και να δημιουργήσετε όλες τις γκαλερί σας ταυτόχρονα με ένα μόνο κλικ, κατεβάστε και εκτυπώστε τους κωδικούς QR. Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτούς μέσα από την εργασία φωτογραφιών κάνοντας κλικ στο κουμπί Κώδικες QR στη δεξιά στήλη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο Κώδικες QR.

3. Φωτογράφηση

Εάν οι συμμετέχοντες δεν έχουν ακόμη εγγραφεί, δώστε τους μια κάρτα QR, είτε εκτυπωμένη είτε ψηφιακή, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη γκαλερί τους αργότερα σαρώνοντας τον κωδικό QR ή ακολουθώντας τον παρεχόμενο σύνδεσμο. Θυμηθείτε ότι πριν από τη φωτογράφιση απαιτείται η συγκατάθεση του συμμετέχοντα ή του νόμιμου προσώπου επικοινωνίας. Ως εκ τούτου, οι μη εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες θα πρέπει να τις υπογράψουν. Οι κενές κάρτες QR περιλαμβάνουν ένα έντυπο συγκατάθεσης για κάθε συμμετέχοντα που πρέπει να υπογράψει.
Κατά την έναρξη της φωτογράφισης, φροντίστε να φωτογραφίσετε πρώτα κάθε κωδικό QR και στη συνέχεια τις φωτογραφίες του αντίστοιχου προσώπου, ώστε να διασφαλιστεί η αυτόματη ταξινόμηση κατά τη μεταφόρτωση.

4. Ανεβάστε τη διεύθυνση .

Αφού ληφθούν οι φωτογραφίες, το επόμενο βήμα είναι να τις ανεβάσετε σε κάθε ομάδα στο πλαίσιο του Photo Job. Σημειώστε ότι, όταν δημιουργείται μια ομάδα σε μια Photo Job, δημιουργείται αυτόματα μια κενή γκαλερί. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή τη γκαλερί:
1.Από το μενού Γκαλερί: Εδώ εμφανίζονται όλες οι γκαλερί σας. Σε κάθε γκαλερί ομάδας αναγράφεται το όνομα της Photo Job, ακολουθούμενο από το όνομα της ομάδας.
2.Από το μενού Photo Jobs (Εργασίες φωτογραφίας): Κάντε κλικ στο όνομα της ομάδας ή στο εικονίδιο με το κλειδί για να ανοίξετε την αντίστοιχη κενή γκαλερί.
Κενή γκαλερί

Για να φορτώσετε εικόνες μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο κουμπί + Προσθήκη και Προσθήκη φωτογραφιών, είτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Προσθήκη φωτογραφιών στη μέση της γκαλερί είτε να σύρετε και να αφήσετε τις φωτογραφίες απευθείας εκεί. Σημειώστε ότι για να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη ταξινόμηση πρέπει πρώτα να ανεβάσετε τον κωδικό QR και στη συνέχεια τις φωτογραφίες που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο κωδικό QR. Οι κωδικοί QR ανιχνεύονται αυτόματα για σκοπούς ταξινόμησης και δεν είναι ορατοί στους τελικούς χρήστες στη δημοσιευμένη γκαλερί.
Σημειώστε ότι εάν έχει ήδη δημιουργηθεί ένας κωδικός QR για τις κοινές γκαλερί, θα εμφανιστεί η καρτέλα με την αντίστοιχη κενή κοινή γκαλερί. Οι κοινές γκαλερί που έχουν ήδη κωδικό QR μπορούν επίσης να ταξινομηθούν αυτόματα, μεταφορτώνοντας πρώτα την εικόνα του κωδικού QR και στη συνέχεια τις φωτογραφίες που θα συμπεριληφθούν στη συγκεκριμένη κοινή γκαλερί.

Γκαλερί με φωτογραφίες χωρίς ταξινόμηση

5. Ταξινόμηση

Μόλις φορτωθούν οι εικόνες, θα παρατηρήσετε ένα κουμπί Έναρξη αυτόματης ταξινόμησης στην επάνω αριστερή γωνία. Κάνοντας κλικ σε αυτό, οι φωτογραφίες θα ταξινομηθούν αυτόματα σε γκαλερί για κάθε κωδικό QR που δημιουργείται, συμπεριλαμβάνοντας μέσα σε κάθε γκαλερί τυχόν φωτογραφίες που έχουν ληφθεί μετά τη φωτογραφία QR.

Γκαλερί με ταξινομημένες φωτογραφίες

Χειροκίνητη ανάθεση κωδικού QR

Εάν ένας κωδικός QR δεν εντοπιστεί αυτόματα, μπορείτε να τον αναθέσετε χειροκίνητα. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να ανιχνεύσετε ως κωδικό QR και κάντε κλικ στο κουμπί Αντιστοίχιση κωδικού QR σε εικόνα στη δεξιά στήλη. Αυτό θα εμφανίσει ένα μενού όπου μπορείτε να εισαγάγετε τον κωδικό QR που θα συσχετιστεί. Μόλις εισαχθεί, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Ο κωδικός QR θα συσχετιστεί τώρα με την επιλεγμένη εικόνα.

Μη ταξινομημένες εικόνες

Εάν μια εικόνα δεν έχει ταξινομηθεί αυτόματα, μπορείτε να την προσθέσετε χειροκίνητα σε μια δημιουργημένη γκαλερί. Επιλέξτε την εικόνα για να εμφανιστούν οι λειτουργίες στη δεξιά στήλη. Κάντε κλικ στο κουμπί Μετακίνηση σε και επιλέξτε τη γκαλερί προορισμού στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε την εικόνα.

Λειτουργίες εικόνας

6. Ανασκόπηση εργασιών φωτογραφίας

Μετά τη μεταφόρτωση φωτογραφιών και τη δημιουργία γκαλερί, συνιστάται να επανεξετάσετε την εμφάνιση και το περιεχόμενο της γκαλερί για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως επιθυμείτε.
Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον κοινόχρηστο σύνδεσμο κάθε γκαλερί κάνοντας κλικ στο κουμπί Ανοίξτε το στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε γκαλερί που παρατίθεται στην ομαδική γκαλερί ή μέσα σε μια μεμονωμένη γκαλερί στη δεξιά στήλη.

Στυλ και εμφάνιση

Το Στυλ και εμφάνιση όλων των γκαλερί εντός μιας εργασίας φωτογραφίας ρυθμίζεται στο Ρυθμίσεις εργασίας φωτογραφίας. Αυτό βρίσκεται στο μενού General (Γενικά) της εργασίας φωτογραφίας. Ανατρέξτε στο άρθρο Γενικό μενού για περισσότερες πληροφορίες.

Μενού Photo Job

Τροποποίηση φωτογραφιών γκαλερί

Αφού δημιουργηθεί μια γκαλερί, έχετε την ευελιξία να ανεβάσετε περισσότερες φωτογραφίες, να διαγράψετε τις υπάρχουσες ή να αναδιατάξετε τη σειρά τους.
Αποκτήστε πρόσβαση στη γκαλερί κάνοντας κλικ στο κουμπί Επεξεργασία στα δεξιά. Εντός της γκαλερί, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες φωτογραφίες επιλέγοντας το κουμπί add (προσθήκη ) που βρίσκεται πάνω αριστερά.
Όταν επιλέγετε μια φωτογραφία εντός της γκαλερί, θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές στη δεξιά στήλη, όπως Διαγραφή, Μετακίνηση σε ή Αντιγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Ρυθμίσεις εικόνας.

Μετακίνηση μιας γκαλερί

Είναι δυνατή η μετακίνηση μιας γκαλερί από μια ομάδα σε μια άλλη εντός της ίδιας εργασίας φωτογραφιών. Για να το κάνετε αυτό, αποκτήστε πρόσβαση στη γκαλερί που θέλετε να μετακινήσετε. Στη δεξιά στήλη θα βρείτε ένα κουμπί Μετακίνηση γκαλερί. Κάντε κλικ σε αυτό για να εμφανιστεί ένα μενού με όλες τις ομάδες που έχουν ήδη δημιουργηθεί στο ίδιο Photo Job. Επιλέξτε την ομάδα προορισμού που θέλετε να μετακινήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Μετακίνηση γκαλερί.

Διαγραφή ομάδας ή γκαλερί

Μπορείτε να διαγράψετε μια γκαλερί ή μια ομάδα κάνοντας κλικ στο Ρυθμίσεις εργασίας φωτογραφίας της συγκεκριμένης γκαλερί ή ομάδας που θέλετε να διαγράψετε και κάνοντας κλικ στο κουμπί κάδου στην επάνω δεξιά γωνία. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα διαγράψει μόνιμα όλα τα δεδομένα που έχουν μεταφορτωθεί και αφού διαγραφούν δεν μπορούν να ανακτηθούν.

7. Δημοσίευση και πώληση

Κατά τη ρύθμιση της εργασίας φωτογραφίας, έχετε τη δυνατότητα να καθορίσετε μια ημερομηνία δημοσίευσης και να επιλέξετε έναν τιμοκατάλογο για όλες τις ομάδες και τις γκαλερί που σχετίζονται με αυτήν. Οι γκαλερί εντός της Photo Job δημοσιεύονται αυτόματα με βάση τη ρυθμισμένη ημερομηνία και τον τιμοκατάλογο. Ανατρέξτε στο άρθρο Photo Jobs - Ρύθμιση και επισκόπηση για περισσότερες πληροφορίες.
Εάν αυτές οι ρυθμίσεις πρέπει να προσαρμοστούν ή δεν είχαν διαμορφωθεί αρχικά, μπορείτε να τις αλλάξετε στην ενότητα Ρυθμίσεις εργασίας φωτογραφίας εντός του Γενικά. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο Γενικό μενού.
Οι γκαλερί θα σταματήσουν αυτόματα τη δημοσίευση στην καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να τις αποδημοσιεύσετε χειροκίνητα, κάντε κλικ στο κουμπί Σταματήστε τη δημοσίευση στη δεξιά στήλη της δημοσιευμένης γκαλερί.
Σημειώστε ότι θα επηρεαστούν όλες οι γκαλερί μέσα στην εργασία φωτογραφιών.

Μεμονωμένες ρυθμίσεις γκαλερί

Εάν θέλετε ατομικές ρυθμίσεις για μια συγκεκριμένη γκαλερί ή ομάδα, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις κληρονομικές ρυθμίσεις.
Αποκτήστε πρόσβαση στην επιθυμητή ομάδα ή γκαλερί και κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις ομάδας. Αποεπιλέξτε το κουμπί Κληρονομικές ρυθμίσεις εργασίας φωτογραφίας για να εμφανιστούν όλες οι επιλογές. Επιλέξτε την επιθυμητή για τη συγκεκριμένη γκαλερί/ομάδα και αποθηκεύστε τις αλλαγές. Σημειώστε ότι το Στυλ και εμφάνιση κληρονομείται πάντα από τη γονική εργασία φωτογραφιών.

Απενεργοποίηση των ρυθμίσεων της εργασίας φωτογραφίας που κληρονομούνται

8. Αρχειοθέτηση

Μόλις ολοκληρωθεί η Photo Job και οι γκαλερί δεν δημοσιεύονται πλέον, μπορείτε να τις αρχειοθετήσετε κάνοντας κλικ στο Αρχείο. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι γκαλερί εντός της Photo Job δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στους πελάτες. Ωστόσο, τυχόν ομάδες και γκαλερί που έχουν δημιουργηθεί θα εξακολουθούν να αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας. Μπορείτε να τις αποαρχειοθετήσετε επιλέγοντας το Photo Job και κάνοντας κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση στη δεξιά στήλη.